Esély a hátrányos helyzetű kicsiknek

Bekes Megyei Hirlap - - BELFÖLD–KÜLFÖLD -

„Hátrányos helyzetű gyerekeknek és az őket nevelő családoknak gyerekesély program indul. Célja, hogy megakadályozza a veszélyeztetettség kialakulását és a gyerek kiemelését a családból” – jelentette be tegnap az Emmi államtitkára. Czibere Károly közölte, 31 hátrányos helyzetű térségben építenek ki olyan szolgáltatásokat, amelyek valódi segítséget jelentenek a Máltai Szeretetszolgálattal és az MTA Társadalomtudományi Központjával együttműködve.

A mintegy 24 milliárdos programnak három eleme van. 15 milliárd forintra pályázhatnak a járási gyermekjóléti központok, amelyek pontosan tudják, hány ilyen gyerek él a térségben és milyen szükségleteik vannak. Ezt kiegészíti egy 5,5 milliárdos infrastruktúrafejlesztési pályázat, amiből például játszótereket, közösségi házakat lehet létrehozni.

Czibere Károly kiemelte, a gyerekeknek biztosítani kell minden olyan szolgáltatást (Biztos Kezdet Gyerekház, tanoda program), amely testi, lelki, szellemi és erkölcsi fejlődésüket segíti, és hozzájárul ahhoz, hogy anyagi, jövedelmi okok miatt ne kelljen kiemelni gyereket a családból. MTI/MW

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.