Tucatnyi ob-arany

Legeredményesebb évén van túl a Gyomaendrőd

Bekes Megyei Hirlap - - SPORT - Gajdács Pál pal.gajdacs@partner.mediaworks.hu

A mindösszesen hároméves KSI-Gyomaendrőd kajak– kenu csapata rövid története legeredményesebb évét zárta 2016-ban.

A legmagasabb szinten, az A-korcsoportban több diákolimpiai aranyérmet nyertek a KSI-s gyerekek.

— Összesen tizenkét országos bajnoki címet szereztek a magyar viszonylatban csúcsversenyzőnek számító fiatalok — büszkélkedett Kovács Gábor, a KSI-Gyomaendrőd edzője. — Összesen huszonhatan szereztek érmet az országos bajnokságokon. E bajnoki címek és szereplések eredményeként öt versenyző bekerült a magyar kajak–kenu válogatott keretekbe. Közülük Szántó Milán már nemzetközi versenyen is rajthoz állhatott. A serdülőkorú versenyzők nem hivatalos világbajnokságán, az Olimpiai Reménysége Versenyén lapátolhatott, melyen harminckét ország kajakosai vettek részt. Milán egy kilencedik és egy csodálatos negyedik helyet ért el. Elmondható, hogy Tótka Sándor után ismét van nemzetközi szintű kajakosa Gyomaendrődnek Milán személyében, aki nem csak az iskoláját, hanem városát és az országot is képviselte az ORV-n. Nem mellesleg, idei teljesítményével bekerült az ifjúsági válogatott keretbe.

Kovács Gábor elmondta, hogy örömteli módon további négy KSI-s kajakos — Dékány Gergő, Fodor Napsugár, Sági Alíz és Várkonyi Sarolta — került be a magyar kölyök válogatott keretbe. Október végén mindannyian Dunavarsányban töltöttek el egy hetet az ország legjobb utánpótlás kajakosai között, akiket a magyar válogatott kereteknél több, mint tíz éve dolgozó Kovács Gábor is elkísért. Az elmúlt évtizedben nem kevesebb, mint húsz általa felkészített gyomaendrődi kajakos lett tagja a korosztályos nemzeti válogatottaknak.

A KSI-Gyomaendrőd csapata novemberben már munkába állt, megkezdte ugyanis a téli szárazföldi alapozást. Edző és versenyzői részéről nem titkolt a szándék, hogy még eredményesebb évet zárjanak 2017-ben.

A KSI-Gyomaendrőd tehetséges üdvöskéi, Kovács Gábor edzővel. Egészen kiváló esztendőt zártak

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.