Elítélték a pályaudvari gyilkost

A fiatal gyulai férfi több késszúrással ölte meg áldozatát, akitől 5650 forintot és egy dinárt vett el

Bekes Megyei Hirlap - - CÍMLAP -

GYULA Rablás bűntettében, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében, valamint kegyeletsértés vétségében mondta ki bűnösnek a Gyulai Törvényszék a közepes fokban korlátozott beszámítási képességgel rendelkező Z. Zs. vádlottat szerdán. A fiatal férfi késelte halálra egy ismerősét februárban a gyulai buszpályaudvaron.

Rablás bűntettében, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében, valamint kegyeletsértés vétségében mondta ki bűnösnek a Gyulai Törvényszék dr. Mázor Róbert vezette bírói tanácsa a közepes fokban korlátozott beszámítási képességgel rendelkező Z. Zs. vádlottat szerdán. A bíróság a vádlottat 10 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, a szabadságvesztés büntetést fegyházban rendelte végrehajtani. Megállapította, hogy a vádlott a büntetés legalább kétharmad részének kitöltését követően bocsátható feltételes szabadságra. A bíróság a szabadságvesztés időtartamába beszámította a vádlott által előzetes fogvatartásban töltött időt.

A bíróság a magánfelek által előterjesztett polgári jogi igény érvényesítését egyéb törvényes útra utasította, rendelkezett továbbá az eljárás során kezelt bűnjelekről, valamint kötelezte a vádlottat a 2 millió 505 ezer 133 forint összegű bűnügyi költség megfizetésére. Az ítélet nem jogerős tekintettel arra, hogy az ügyész 3 napot fenntartott az esetleges fellebbezés bejelentésére.

Az ítéleti tényállást a bíróság a vádiratban foglaltaktól részben eltérően állapította meg.

Mint arról már beszámoltunk, a vádlott február 4-én az esti órákban több gyulai vendéglátóhelyet is felkeresett, majd a gyulai buszállomáson találkozott ismerősével; a sértettel. Megfordultak egy gyulai boltban, egy gyorsétteremben és a Kétegyházi úton lévő hídnál is, majd hajnali 2 óra körül visszatértek a gyulai buszpályaudvarra. A vádlott ekkor már enyhe fokban ittas állapotban volt.

Miután a buszmegállóban leültek a 4-es kocsiállás peronjánál elhelyezett padra, veszekedni kezdtek. A veszekedés során a vádlott elhatározta, hogy megszerzi a sértettnél korábban látott készpénzt. Felállt a padról, és többször fejbe rúgta a sértettet, aki ennek hatására a járdára esett. A vádlott a földön fekvő sértettet többször fejbe rúgta, majd kivett a kabátja zsebéből 5650 forint és 1 dinár készpénzt, és hazaindult. P. G.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.