Orbán Viktor nagyra értékeli Gyárfás Tamás munkáját

Bekes Megyei Hirlap - - BELFÖLD – KÜLFÖLD -

A kormányfő nagyra értékeli Gyárfás Tamásnak az elmúlt két évtizedben a magyar úszósport érdekében, a kormánnyal összhangban végzett munkáját – közölte tegnap a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, miután Orbán Viktor a parlamentben fogadta a Ma- gyar Úszószövetség (MÚSZ) leköszönő elnökét, a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) alelnökét. Orbán hangsúlyozta, a sportdiplomata itthoni és nemzetközi tevékenységére a jövőben is kiemelten számít, különös tekintettel a hazai rendezésű idei FINA-világbajnokságra és a 2020as Eb-re.

Vasárnap tartja rendkívüli tisztújító közgyűlését a MÚSZ, megválaszthatják Gyárfás utódját. Most három jelöltről mondhatnak véleményt a tagok, miután az elnökjelölti listára Bienerth Gusztáv (Seszták Miklós miniszter azt mondta, ő „a mi jelöltünk”), Hornyák Viktor és Tóth István került fel. Bienerth a 2024-es magyar olimpiai pályázat alelnökeként, turizmusért felelős kormánybiztosként, Hornyák a Széles Sándor Úszó-nevelő Műhely vezetőjeként, Tóth pedig a szentendrei úszóklub szakosztályi elnökeként tevékenykedik.

Vasárnap új jelöltet már nem lehet állítani, a három elnökaspiránsról pedig először külön-külön kell majd szavazni azért, hogy választhatóak legyenek. Ehhez a megjelenő tagok több mint 50 százalékának szavazatára van szüksége mindhármójuknak. Ha egyik jelöltet sem fogadják el a küldöttek megfelelő arányban, 15–30 napon belül új rendkívüli közgyűlést kell kiírni. Gyárfás Tamás Bienerth Gusztáv

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.