Tavaly is beruházások sora valósult meg

A Sikeres Gyulai címek is gazdára találtak a szombati, hagyományos új évi fogadás részeként

Bekes Megyei Hirlap - - MEGYEI KÖRKÉP - P. G.

Az évek óta hagyományosnak számító új évi fogadáson köszöntötte dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere a város lakóit szombaton délután, a városháza dísztermében. Az eseményen adták át a Sikeres Gyulai címeket is.

A Sikeres Gyuláért Egyesület civilekből álló bizottsága a kitüntetéssel minden évben olyan személyek vagy közösségek tevékenységét ismeri el, akik Gyula területén sikeres tevékenységet folytatnak, amellyel öregbítik a város hírnevét, és a település számára megbecsülést hoznak. Az elismerést idén Kurta János és Kurtáné Cselei Ágnes könyv- szerzők, a Kilgray Zrt., Horváth Péter pedagógus, tánctanár, Titz Ádám János személyszállítási vállalkozó és Pénzes Sándor fotóriporter, vállalkozó vehette át a polgármestertől. A Sikeres Gyulai Diák címmel Hegedűs Esztert ismerték el.

A díjak átadását megelőző beszédében dr. Görgényi Ernő kiemelte, a gyulaiak mentalitása az alkotó polgári szellemiség magatartásformája, amely nemcsak felismeri a célt, de a célok megvalósításához vezető úton is képes végigmenni.

Áttérve az előző esztendő értékelésére, elmondta, a város fejlődése szempontjából a tavalyi év jól indult, és biztatóan végződött.

- Az Almásy-kastély látogatóközpont 2016 elejére készült el, melynek sikere várakozáson felüli. A látogatók száma az első évben meghaladta a 76 ezret – fejtette ki. - Tizenhárom százalékkal nőtt a várkiállítás látogatóinak száma is. A várfürdő ugyancsak jó évet zárt, az éves vendégszám meghaladta a 600 ezret. Mindezzel együtt tavaly is nőtt a Gyulán eltöltött vendégéjszakák száma. Befejeződött a Komló, a város első és legpatinásabb szállodájának felújítása.

A polgármester egyebek mellett kitért arra, hogy a ta- valyi év során utakat és járdákat újítottak fel városszerte, mintegy 50 millió forintból. A Göndöcs-kertben kiépítették az automataöntöző-rendszert, kormányzati támogatással felújították a Kálvin és a Dob utca burkolatát. A Galamb utcai Napsugár Idősek Otthonában – ugyancsak pályázati támogatással - 21 millió forintos beruházással teremtettek korszerűbb és kényelmesebb lakókörnyezetet az ellátottak számára. Folytatódott óvoda- és iskolafelújítási program. Minden önkormányzati cég jól gazdálkodott, az önkormányzat most is hiány nélkül zárta az évet.

A programon az Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar adott koncertet

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.