Nyarat idéz fogyasztás

Ömlik a víz a korábban elfagyott vezetékekbol

Bekes Megyei Hirlap - - MEGYEI KÖRKÉP - P. G.

Az elmúlt héten tapasztalt rendkívüli hideg időjárás után hirtelen érkezett az olvadás Békés megyében. Az Alföldvíz Zrt. vízkitermeléssel foglalkozó szakemberei az elmúlt napokban olyan szintű vízfelhasználást tapasztaltak, amely meghaladta a legmelegebb nyári napok fogyasztását.

Mint az a társaság lapunkhoz eljuttatott közleményéből kiderül, az indokolatlanul magas vízfogyasztás oka feltételezhetően abból adódik, hogy a nem mindennapi rendszerességgel használt ingatlanokban a korábban elfagyott vízmérők, vízvezetékek kiolvad- tak, és folyik belőlük a víz. Érdemes tudni, hogy egy félcentis repedésen naponta 32 köbméter, havonta 1000 köbméter víz is elfolyhat.

Az Alföldvíz Zrt. ezúttal ismét felhívja a felhasználók figyelmét arra, hogy a kedvezőtlen időjárási viszonyok ellenére ellenőrizzék le a hétvégi házakat, nyaralókat, valamint a nem használt ingatlanokat, hogy nem szenvedtek- e károkat a vízmérők a fagyos időben. A szolgáltató kéri, hogy ezen ingatlanok szomszédságában élők is figyeljenek oda, hogy környezetükben nem tapasztalnak- e vízelfolyást.

Az elfagyott vízmérők, vízvezetékek az olvadás után rendkívüli károkat képesek okozni az ingatlanon, továbbá azt is fontos tudni, hogy az elfolyt vízmennyiség is tetemes kiadásokat jelent a tulajdonosoknak.

Szintén lényeges információ, hogy az elfagyás, majd a kiolvadás miatt felmerülő költségek a fogyasztót terhelik.

Aki a vízmérőjénél vagy a vízvezetékén elfagyást, illetve az olvadás hatására vízelfolyást észlel, kérjük, jelezze az Alföldvíz ingyenesen hívható műszaki hibabejelentőjét a 80/922-333-as telefonszámon.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.