Kamionvész az utakon

Életveszélyes közlekedni: halálos balesetek, sok sérült

Bekes Megyei Hirlap - - TETTHELY-TV- MŰSOR - Tarnóczy Orsolya orsolya.tarnoczy@ mediaworks.hu

Behavazott utak, kamionbalesetek, küzdelem a jéggel: ez jellemezte a hétvégét a közutakon. Az ónos eso miatt több útszakasz jégpáncéllá változott. Súlyos kamionbalesetek mellett egy autós Vámosszabadi külterületén a tóba csúszott.

Órákra le kellett zárni az M1-s sztrádát szombaton, mert átszakította az útpályákat elválasztó szalagkorlátot egy Hegyeshalom felé tartó magyar kamion, majd a főváros felé vezető oldalon felborult Szárliget térségében, a 48-as kilométernél. A kamion egyik üzemanyagtartálya megsérült, a gázolaj kifolyt és a két forgalmi sávban szétterült. Egy autós videóra tudta venni az esetet: azt mondta, úgy csapódott oda a kamion, mint egy aszteroida.

A csúszós utak miatt számos kamionos baleset történt. A 4- es főút Hajdúszoboszló és Kaba közötti szakaszán két kamion frontálisan ütközött egymással. A Kaba irányába haladó jármu ismeretlen okból áttért a menetirány szerinti bal oldali sávba, és ott összeütközött egy szembejövővel, ennek a sofőrje a helyszínen meghalt. A másik jármu vezetője súlyos sérüléseket szenvedett, a mentők kórházba vitték.

Aszaló belterületén, a 3-as főúton pedig egy lengyel rend- számú kamion az út mellett lévő családi házba hajtott, de a balesetet szerencsére mindenki megúszta sérülés nél- kül. Szombat éjjel a Kiskunhalast Kiskunmajsával összekötő úton, Harkakötöny közelében egy gyalogost ütöttek el, a gá- zoló segítségnyújtás nélkül elhajtott, a rendőrök nagy erőkkel keresik.

Tegnap délután Győr-Moson-Sopron megyében Vámosszabadi külterületén történt baleset, egy személyautó hajtott rá a patkányosi tó befagyott jegére. Az autó a parttól két és fél méterre állt meg, a csúszós felület miatt azonban nem tudott kihajtani. A partra menekülő sofőr riasztotta a tuzoltókat, ők a partról daruval megemelték ki a kocsit. Nem csak az autósoknak kellett megküzdeniük az ítéletidővel, a vonatoknak is törniük kellett az utat a hóval fedett vasúti pályán. A Balatonszentgyörgy és Nagykanizsa közötti szakaszon kidőlt fa és a megrongálódott felső vezetékek miatt szombat délutánig nem jártak a vonatok.

A tuzoltókat, katasztrófavédelmiseket több százszor riasztották balesetek miatt a hétvégén.

Halálos frontális ütközés Hajdúszoboszló és Kaba között. Vissza kellene venni a tempóból

Benézett a házba Aszalón a kamion, megúszták sérülés nélkül

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.