Csattanó a végén

A lila-fehérek végig hittek abban, hogy nyerhetnek

Bekes Megyei Hirlap - - SPORT -

EUBILITY GROUPBÉKÉSCSABAI ELŐRE NKSE– IPRESS CENTER VÁC 23–22 (11–11)

NB I- es női bajnoki mérkőzés, Békéscsaba, 600 néző. V.: Bíró, Kiss O. Békéscsaba: TRIFFA – Diószegi 1, VASZILEUSZKAJA 6 (1), Gidai, GLUSICA 3, Gávai 3, Bottó. Cs.: Terenyi (kapus), ZÖLDI-TÓTH 3, Vukajlovics 2, Walfisch 5 (2), Dukics, Mihálffy. Vezetőedző: Skaliczki László. Vác: Arenhart – NASCIMENTO 7 (4), SOÓS 7, Temes 4 (1), Helembai, Basic, Radoszavljevics 2. Cs.: Hámori,Farkas V. 2, Vukcsevics, Kácsor. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc. Hétméteresek: 6/3, ill. 7/5.

Az eredmény alakulása. 7. perc: 1–4. 10. p.: 4–4. 14. p.: 7–5. 25. p.: 9–11. 28. p.: 11–11. 34. p.: 11–14. 37. p.: 13–14. 44. p.: 14–17. 52. p.: 17–18. 59. p.: 22–22.

A Békéscsaba két és fél hónap után lépett ismét hazai környezetben bajnoki mérkőzésen pályára. 2016. november 6-án az Érd ellen játszottak egy szoros 19–22- es eredménynyel végződő mérkőzést.

Alig kezdődött el a találkozó és a brazil Nascimento révén két hetesgóllal máris 2–0ra vezetett a Vác.

Gyorsan egalizálhatott volna a Békéscsaba, de Gávai egy az egy elleni ziccere kimaradt, Vaszileuszkaja hetesét kivédte Nascimento honfitársa, Arenhart. A gyorsan játszó váciak három góllal megléptek, de a lilák váltottak és a 10. percben kiegyenlítettek. Keményen védekezett a viharsarki együttes, elöl pedig pontosabban játszott. A beálló Vukajlovics irányításával keveset hibázva a játékrész felénél már a Csaba vitt kettővel, Szilágyi Zoltán nem is habozott, rögtön tanácskozásra hívta embereit. Hazai oldalon Triffa is megmutatta, hogy milyen remek kapus, kellettek a bravúrjai ahhoz, hogy csapata jól álljon. A 35 éves Nascimentóra azonban nem fordítottak kellő figyelmet, aki a 19. percben már a hetedik találatánál járt, ebből hármat akcióból lőtt.

A hajrában erősített a vendég és okos gólokkal csavart egyet az eredményen. Hullámzott a játék, hullámzott a csapatok teljesítménye, a következő periódus ismét a csabaiaké volt, akik az utolsó fél percben a vezetésért támadhattak. Skaliczki László időkérése után ZöldiTóth látványos ejtése a kapufáról kifelé pattant.

A szünet után az öltözőben maradtak a békéscsabaiak, mire felocsúdtak, a kitűnően védekező váciak egy gyors, 3–0s rohammal elhúztak. Skaliczki László időt kért, mire egy Triffa-bravúr után, Zöldi-Tóth és Glusica eredményessége révén ismét tapadt vendégére az ENKSE. Mindkét oldalon sok volt a hiba, de csabai oldalon többet jegyezhettünk fel. Bár hat percre a váciak is leálltak a góllövéssel, a folytatásban a vezérszerepet átvevő Soóssal nem boldogultak a csabaiak. Walfisch második hetesét is elhibázta (a meccsen ez volt a harmadik rontás hazai oldalon), ami nem mozdította előre a lilák szekerét.

Dicséretükre legyen mondva, egyetlen másodpercre sem adták fel, nyílt maradt a mérkőzés és a második félidő utolsó harmadára ismét nagyon közel kerültek az egyenlítéshez. Hajtottak, mentek előre a hazaiak, amelynek meg is lett az eredménye. Az 59. percben Glusica labdát szerzett, megindult és gólt lőtt, behozva ezzel csapata hátrányát. A váciak a következő támadást is elrontották, pontosabban Triffa védett nagyot. Skaliczki László időkérése után immáron a győzelemért támadhattak a lila-fehérek, Vaszileuszkaja pedig nem hibázott, és a 22. perc után ismét vezetett a Csaba! Szilágyi edző időt kért, öt másodperce volt a Vácnak az egyenlítésre, de Temes bombáját Triffa hatástalanította.

A Békéscsaba az idei bajnokságban az első hazai sikerét aratta, teljesen megérdemelten, mert Glusicáék végig hittek magukban.

A lila mezes, rutinos csabai beállós, Zöldi-Tóth Katalin három gólt lott

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.