Csoda egy békéscsabai csapattól Pozsonyban

Bravúros szerepléssel győztek a beugró Petri Renátáék az európai kadettkörversenyen

Bekes Megyei Hirlap - - SPORT -

Nagy fölénnyel nyerte a pozsonyi kadett női párbajtőrcsapat európai körversenyt a magyar válogatott. Pontosabban a békéscsabai négyes. A kvartettet ugyanis csupa Alföld Vívó Akadémiá- s versenyző alkotta, névszerint Csiaki Dorottya, Dékány Kinga, Kazár Dóra és Petri Renáta.

Nem mindennapi bravúrt hajtott végre, nem mindennapi körülmények között Galli Zsolt edző négy békéscsabai tanítványa, Csiaki Dorottya, Dékány Kinga, Kazár Dóra és Petri Renáta. Történt, hogy a hazai válogatónak is számító pozsonyi kadett női pár- bajtőr egyéni európai körversenyt vasárnapra, a csapatviadalt viszont péntekre tették a szervezők. Ezek után a szövetség hivatalosan nem delegált csapatot, a békéscsabaiak – akik egyébként a korosztály élmezőnyét adják – azonban vállalták a szlovákiai hosszú hétvégét, és már csütörtökön nekiindultak, és pástra léptek csapatban is – természetesen szövetségi jóváhagyással, magyar válogatottként.

És ha már ott voltak, akkor hatalmas fölénnyel meg is nyerték a nemzetközi megmérettetést. Legyőzték Ukrajna harmadik és első csapa- tát, az Egyesült Államokat és a döntőben Izraelt (hiányoztak a mezőnyből az olaszok és az oroszok). A békéscsabai lányok legszorosabb meccse 45:34 volt, és Dékány Kinga, Petri Renáta, valamint Kazár Dóra valamennyi mérkőzésén egyaránt pozitív mérleggel zárt. Nos, ebben a fegyvernemben bátran kijelenthetjük, hogy ez egészen ritka és különleges bravúr... Arról nem is beszélve, hogy a csapat ezzel rendkívül értékes európai ranglistapontokat szerzett, ami majd a plovdivi korosztályos Európa-bajnoki sorsolásnál kamatozhat a tehetséges fiatalok számára.

EREDMÉNYEK. KADETT NŐI PÁRBAJTŐRCSAPAT EURÓPAI KÖRVERSENY, POZSONY (20 IN

DULÓ CSAPAT). Nyolcaddöntő: Magyarország–Ukrajna 3 45:21 (Kazár +11, Petri +7, Dékány +6). Negyeddöntő: Magyarország–Egyesült Államok 45:34 (Dékány +7, Kazár +3, Petri +1). Elődöntő: Magyarország–Ukrajna 45:29 (Dékány +7, Petri +6, Kazár +3). Döntő: Magyarország–Izrael 45:26 (Petri +8, Kazár +6, Dékány +5).

VÉGEREDMÉNY: 1. Magyarország (Csiaki Dorottya, Dékány Kinga, Kazár Dóra, Petri Renáta, edző: Galli Zsolt, válogatott edző: Plásztán Attila), 2. Izrael, 3. Ukrajna.

Balról Csiaki Dorottya, Kazár Dóra, Dékány Kinga, Petri Renáta

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.