Hét eleji csaták

Szlovák és cseh csapat ellen a MEVZA-kupában

Bekes Megyei Hirlap - - SPORT - Munkatársunktól szerk.bekes@ mediaworks.hu

Egy nem akármilyen győzelem után készül a szezon második békéscsabai rendezésu Közép- európai Liga-fordulójára a Linamar-Békéscsabai RSE röplabdacsapata. Szasa Nedeljkovics játékosai szerdán a szerbiai Ópazovában, a CEV Kupában nyertek 3:1re, komolyan megnövelve az esélyt a 16 közé kerülésre. A Közép- európai Ligában hétfőn és szerdán egy szlovák és egy cseh gárda jelenti az újabb erőpróbát.

Nincs megállás, hétfőn folytathatja jó szériáját a Békéscsabai RSE háromszoros magyar bajnok női csapata a Közép- európai Ligában (MEVZA – Middle European Volleyball Zonal Association), bő két hét után ismét hazai környezetben.

Hétfőn este a szlovák 1. BVK Bratislava ellen kezdenek a viharsarki lányok, majd szerdán a csehek egyik élgárdája, a VK UP Olomouc lesz Molcsányiék ellenfele. A két találkozó között pedig a vendégek egymás elleni csatájára látogathatnak ki kedden a szurkolók. Mindhárom találkozó 18 órakor kezdődik a békéscsabai városi sportcsarnokban.

A sorozatban jelenleg harmadik helyen álló BRSE egyértelmű célja mindkét mér- kőzésen a győzelem, hiszen ebben az esetben szinte karnyújtásnyira kerül a hőn áhított Final Four. A bajnokcsapat menedzsmentje benyújtotta a négyes döntő megrendezésére vonatkozó pályázatot. A hírek szerint Zágráb személyében komoly riváli- sa is akadt a csabaiaknak, hiszen a horvát főváros jelentős anyagi vállalást is tett, ráadásul az elbírálásnál fontos pozíciókban ülő sportdiplomaták között is többen a déli szomszédaink holdudvarához köthetőek. Mindez persze nem jelenti azt, hogy a békéscsabai klub feladta volna az erre vonatkozó álmait, sőt, minden lehetséges eszközzel küzd, hogy a Viharsarokba hozza a rangos eseményt. A mostani mérkőzéseken is nagy létszámú szurkolót várnak a lelátóra a klub vezetői, hiszen a sikeres pályázat egyik sarokpontja lehet a találkozók nézettsége.

A két találkozó esélyeit ezúttal Soós Nikolett, a Linamar-Békéscsabai RSE csapatkapitánya taglalta:

– Remekül kezdődött az új esztendő számunkra, hiszen a nyíregyházi Magyar Kupa- elődöntő jó teljesítményét tudtuk fokozni, és egységes, koncentrált játékkal megleptük a szerb listavezetőt Ópazován. Az egyesület egyértelmű elvárása a csapattal szemben, hogy jusson döntőbe a MEVZA-kupában, de ehhez le kell győznünk szlovák és cseh ellenfelünket is, amely nem ígérkezik könnyű feladatnak, de készen állunk a megmérettetésekre.

A KÖZÉP- EURÓPAI LIGA ÁLLÁSA (HIÁNYZIK A VASÁRNAP ESTE LEJÁTSZOTT MLADOST ZAGREB–SOKOL POST MÉRKŐZÉS EREDMÉNYE): 1. Ljubljana (szlovén) 12 pont, 2. Vasas 10, 3. Linamar-Békéscsabai RSE 9 (9:3), 4. Maribor (szlovén) 9 (10:4), 5. Sl. Bratislava (szlovák) 6, 6. Olomouc (cseh) 5, 7. S. Post (osztrák) 1 (3:12), 8. 1. BVK Bratislava (szlovák) 1 (2:9) és M. Zagreb (horvát) 1 (2:9).

Soós Nikolett (szemben) a békéscsabai együttes erossége

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.