Értékelés

Bekes Megyei Hirlap - - CSALÁD -

Ön a gyereke barátjaként tekint önmagára. Ez a viselkedés ideális, ha a csemete már nem pubertás, 16 éves korukig azonban határozottabb irányításra van szükségük. A gyerekeknek jót tesz, ha el tudnak határolódni a szüleiktől, ahogy az is, ha hozzájuk bújhatnak vagy ha vitázhatnak velük, ennek révén találják meg a saját útjukat az életben. Ez a feltétele, hogy a szülők később valóban a gyerek legjobb barátjává váljanak.

Önnél az élet gondosan megtervezett, így nem meglepő, hogy a gyerek is pontos útmutatást kap a mindennapokhoz. Ez a szabályozott, családi körben eltöltött étkezéseknél kezdődik, és egészen a házi feladatok nyomon követéséig tart. Ön korlátokat szab, jelzi az elvárásait, szeret, dicsér és mindenben részt vállal. A hétköznapokban talán lehetne a szokottnál picit engedékenyebb...

Ön többnyire túlságosan aggódik a gyermekéért, és hajlamos túlreagálni bizonyos helyzeteket. Gondoskodása és odaadása példaértéku, ám néha nem ártana lazítania, a saját érdekében is. Kérdezze meg gyakrabban a családját és a barátait, el tudnák- e vállalni a kicsi felügyeletét. Így kevésbé lesz feszült, és képes lesz jobban bízni a gyerekben is, aki több saját tapasztalatra tehet szert, ezáltal pedig bátrabbá válhat.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.