Beszélőn láthatja börtönben szült gyermekét a gyilkos anya

A ceglédi B. Mónika képtelen aludni, mert nem tud szem- benézni tettével

BLIKK - - Aktuális -

CEGLÉD — Alvászavarral küzd, és nagyon rossz lelkiállapotban van a börtönben B. Mónika, aki ceglédi otthonában kisfia szeme láttára halálra verte másfél éves gyermekét, Danikát – tudta meg a Blikk. Nappal szótlanul néz maga elé, éjjel pedig szinte percenként felriad az asszony, mert képtelen szembenézni szörnyű tettével. Nagyon bántja az is, hogy a börtönben született harmadik gyermekét is csak látogatások alkalmával ölelheti magához, hiszen a pici születése után pár nappal a börtön szabályzata szerint el kellett válnia tőle. A gyereket a nő párja neveli, aki a tragédiát követően elköltözött régi otthonukból, ahol minden csak a borzalmakra emlékeztette. A távolság miatt a férfi a nagyobb, hároméves gyerekkel és a féléves picivel csak ritkán tudja meglátogatni Mónikát.

– János nagyon várja, hogy Móni végre kiszabaduljon, és együtt neveljék a gyerekeket. Mostanra felfogta, hogy mit követett el a párja, ám ő még mindig szereti, és visszavárja. A kicsi, mivel az ismert körülmények miatt nem tudják anyatejjel etetni, tápszeres lett. János nagyon igyekszik, hogy mind a két gyereket ellássa, és a lehetőségekhez mérten ne érezzék meg Mónika hiányát. Jót tett nekik, hogy elköltöztek a régi házból, mert addig rémálmok gyötörték Jánost is – mondta el a Blikknek a család egyik ismerőse.

Mint arról többször is beszámoltunk: tavaly október 30-án a terhes B. Mónika egyedül volt otthon két és fél éves, illetve másfél éves kisfiával. A kisebbik nem tudott elaludni, többször is felsírt. Erre a nő annyira bedühödött, hogy többször megrázta a gyereket, majd fejét a padlóhoz ütötte. A mentőket az addigra hazaérkező János riasztotta, de már nem tudtak segíteni Danikán, a kisfiú belehalt anyja bántalmazásába.

A tragédia után a férfi úgy nyilatkozott a Blikknek, hogy társa példás anya volt, csak a sok egyedüllét és az állandó anyagi gondok depresszióssá tették.

Börtönbe kerülésekor Mónika már terhes volt, harmadik gyermekét a rácsok mögött hozta világra. Abban az esetben, ha a bíróság bűnösnek mondja ki az asszonyt, lehet, hogy a kis Tamás évekig csak a beszélőkön találkozhat anyjával.

Blikk-információ

Depresszióba esett B. Mónika nappal is csak némán néz maga elé

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.