Játsszon és nyerjen!

Mindennap dupla esély

BLIKK - - Címlap -

DEBRECEN — Mesterséges altatásban tartják még azt a fiatalembert, akit csütörtökön a tornaórán kellett újraéleszteni. A negyedikes gimnazista Jánost (17) jelenleg a Debreceni Egyetem intenzív osztályának kardiológiai részlegén ápolják.

– Nagyon hálás vagyok a tanároknak és a mentősöknek, akik megkezdték a fiam újraélesztését. Köszönettel tartozom a mentőknek is, akik hősiesen

küzdöttek, hogy János légzése és keringése visszatérjen. Remélem, minél hamarabb felépül, hiszen még fiatal és erős a szervezete – mondta el a Blikknek János édesanyja.

A fiú osztálytársait nagyon megrázta, ami társukkal, barátjukkal történt. – Tesióra elején bemelegítésképpen futottunk körbe, amikor egyszer csak minden előzmény nélkül János öszszeesett. Az osztályfőnökünk azonnal rohant, stabil oldalfekvésbe helyezte, és megkezdte az újraélesztését. Minket pedig elküldött vízért. Aztán pillanatok alatt megérkeztek a mentők – elevenítette fel a drámai pillanatokat János egyik osztálytársa.

A mentők négy perc alatt az iskola tornatermébe érkeztek.

– A példásan és szakszerűen helytálló tanároktól azonnal átvettük a beteg ellátását, hiszen gyakorlatilag légzés és keringésmegállás állt fent. Többek között egy speciális mellkasnyomást végző gépet is bevetettünk, így 26 perc után sikerült visszahozni a fiatalember

Ezt követően stabilizáltuk az állapotát, és kórházba szállítottuk. Nagyon remélem, hogy a beteg teljesen felépül, én és a kollégám is szeretnénk majd meglátogatni, amint ezt az állapota lehetővé teszi – mondta el Kocsmáros Ferenc, az Országos Mentőszolgálat északalföldi régiójának igazgatója.

A Blikk információja szerint osztálytársai is készülnek rá, hogy meglátogatják Jánost.

– Azóta nem nagyon tudunk másról beszélni, megrendítő volt így látni őt. A tesióra utáni tanítási órákon nagyon nehéz volt az anyagra koncentrálni. Megbeszéltük a többiekkel, hogy amint jobban lesz, mindenképpen meglátogatjuk – árulta el a Blikknek János egyik osztálytársa. L. E.

X A mentők meglátogatnák a fiút, egyelőre azonban még altatásban tartják

légzését és keringését.

Futás közben lett rosszul Tesiórán, bemelegítés közben esett össze a 17 éves János

Aranka modellt áll egy festőnek, de a maestro késik a műteremből, így a hölgy kicsit unatkozik egyedül

Életmentő A fiú újraélesztését tanárnője kezdte meg

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.