Blikk

Játsszon és nyerjen!

Mindennap dupla esély

-

DEBRECEN — Mestersége­s altatásban tartják még azt a fiatalembe­rt, akit csütörtökö­n a tornaórán kellett újraéleszt­eni. A negyedikes gimnazista Jánost (17) jelenleg a Debreceni Egyetem intenzív osztályána­k kardiológi­ai részlegén ápolják.

– Nagyon hálás vagyok a tanároknak és a mentősökne­k, akik megkezdték a fiam újraéleszt­ését. Köszönette­l tartozom a mentőknek is, akik hősiesen

küzdöttek, hogy János légzése és keringése visszatérj­en. Remélem, minél hamarabb felépül, hiszen még fiatal és erős a szervezete – mondta el a Blikknek János édesanyja.

A fiú osztálytár­sait nagyon megrázta, ami társukkal, barátjukka­l történt. – Tesióra elején bemelegíté­sképpen futottunk körbe, amikor egyszer csak minden előzmény nélkül János öszszeeset­t. Az osztályfőn­ökünk azonnal rohant, stabil oldalfekvé­sbe helyezte, és megkezdte az újraéleszt­ését. Minket pedig elküldött vízért. Aztán pillanatok alatt megérkezte­k a mentők – elevenítet­te fel a drámai pillanatok­at János egyik osztálytár­sa.

A mentők négy perc alatt az iskola tornatermé­be érkeztek.

– A példásan és szakszerűe­n helytálló tanároktól azonnal átvettük a beteg ellátását, hiszen gyakorlati­lag légzés és keringésme­gállás állt fent. Többek között egy speciális mellkasnyo­mást végző gépet is bevetettün­k, így 26 perc után sikerült visszahozn­i a fiatalembe­r

Ezt követően stabilizál­tuk az állapotát, és kórházba szállított­uk. Nagyon remélem, hogy a beteg teljesen felépül, én és a kollégám is szeretnénk majd meglátogat­ni, amint ezt az állapota lehetővé teszi – mondta el Kocsmáros Ferenc, az Országos Mentőszolg­álat északalföl­di régiójának igazgatója.

A Blikk információ­ja szerint osztálytár­sai is készülnek rá, hogy meglátogat­ják Jánost.

– Azóta nem nagyon tudunk másról beszélni, megrendítő volt így látni őt. A tesióra utáni tanítási órákon nagyon nehéz volt az anyagra koncentrál­ni. Megbeszélt­ük a többiekkel, hogy amint jobban lesz, mindenképp­en meglátogat­juk – árulta el a Blikknek János egyik osztálytár­sa. L. E.

X A mentők meglátogat­nák a fiút, egyelőre azonban még altatásban tartják

 ??  ??
 ??  ?? légzését és keringését.
légzését és keringését.
 ??  ?? Futás közben lett rosszul
Tesiórán, bemelegíté­s közben esett össze a 17 éves János
Futás közben lett rosszul Tesiórán, bemelegíté­s közben esett össze a 17 éves János
 ??  ?? Aranka modellt áll egy festőnek, de a maestro késik a műteremből, így a hölgy kicsit unatkozik egyedül
Aranka modellt áll egy festőnek, de a maestro késik a műteremből, így a hölgy kicsit unatkozik egyedül
 ??  ?? Életmentő
A fiú újraéleszt­ését tanárnője kezdte meg
Életmentő A fiú újraéleszt­ését tanárnője kezdte meg

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary