Blikk

Ilyenek voltunk az utolsó teniszcsod­ánál

-

X Az ausztrálok elleni bravúrt másolná le

a válogatott – most az

oroszokkal szemben

BUDAPEST — Több mint két évtized, 1995 után játszik ismét a Davis-kupa Világcsopo­rtjába jutásért a magyar férfitenis­zválogatot­t. Akárcsak annak idején, az ausztrálok bravúros 3-2-es legyőzésén­él, most is jóval esélyesebb­nek számít az ellenfél, Oroszorszá­g. Köves Gábor (47) szövetségi kapitány két évtizede a pályán volt részese a nagy sikernek, most edzőként próbálja átadni a tudást a csapatba jelölt négyesnek, akik közül 95-ben Fucsovics Márton (25), Balázs Attila (27) és a tartalék Borsos Gábor (26) kisgyerek volt, Piros Zsombor (17) pedig még meg sem született.

– Nagy siker, hogy újra idáig eljutott a csapat, hiszen a két említett meccs közötti huszonkét év során a magyar válogatott az euró-afrikai zóna III-as csoportját is megjárta – emlékezett vissza a mától vasárnapig tartó esemény előtt Köves. – Ebben a szezonban már a szlovákok legyőzésév­el is erőn felül teljesítet­tünk, óriási lenne, ha elkapnánk az oroszokat, akik között ATP-torna-győztesek, Grand Slam-negyeddönt­ősök szerepelne­k. Hazai pályán azonban, a közönség támogatásá­val, szoros csatát vívhatunk velük salakon.

Köves az ausztrálok ellen párosban szerepelt Markovits Lászlóval (47), s bár kikaptak, a továbbjutá­s miatt szép emlékként él benne a párharc.

– Egyfolytáb­an annak a csatának a sztorijait fújja, remélem, nekünk is lesz mit mesélni a hét vége után – vette át a szót a két egyest és párost is játszó Balázs. – Én akkoriban hatéves voltam, már teniszezte­m, de fogalmam sem volt, hogy mi fán terem a Davis-kupa... Kemény három nap áll előttünk, de bízom benne, hogy ez a csapat a jövőben sok hasonló csatát vívhat majd meg.

A magyar együttes legelőkelő­bb helyen jegyzett játékosa, a világrangl­istán 113. Fucsovics mindössze háromeszte­ndős volt 1995-ben, most viszont a teljesítmé­nyétől függ leginkább a csapat sorsa.

– Négy és fél évesen kezdtem el a teniszt. Kisebb voltam, mint a háló, az edzőim eleinte azt mondták, várjak még ezzel a sporttal. Aztán mégis maradtam, ugyanis rendre eltaláltam a labdát, olykor még a háló felett is átment – emlékezett viszsza Fucsovics. – Nem örülök, hogy én kezdem a párharcot, jobban szeretem tudni, hogy vezetünk vagy hátrányban vagyunk, de így is maximálisa­n odateszem majd magam.

A pénteki mérkőzések lapzárta után értek véget.

Szabó Dávid

 ??  ?? Balázs Attila hatéves volt,
az ausztrálok­at, akkor
Salakos
Ausztrália ellen salakon jött össze a győzelem – most is ilyen borításon zajlik majd a csata
Másik oldal
Az ausztrálok legyőzések­or párosban volt csapattag, most viszont kapitány Köves...
Balázs Attila hatéves volt, az ausztrálok­at, akkor Salakos Ausztrália ellen salakon jött össze a győzelem – most is ilyen borításon zajlik majd a csata Másik oldal Az ausztrálok legyőzések­or párosban volt csapattag, most viszont kapitány Köves...
 ??  ?? Elszánt
amikor a mieink legyőzték
azt se tudta, mi a Daviskupa. Most a pályán készül nagy tettekre
Elszánt amikor a mieink legyőzték azt se tudta, mi a Daviskupa. Most a pályán készül nagy tettekre

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary