7 bölcs tanács, amit érdemes megfogadni

X Lássuk, hogyan kímélhetjük meg magunkat egy sor csalódástól, gyötrődéstől

BLIKK - - Lélek -

Az alábbi jó tanácsok akár az anyukánktól is származhatnának. Ám ha korábban nem is hallottuk, azért érdemes megfogadni mindegyiket, hiszen segítenek abban, hogy az életünket boldogabban, elégedettebben élhessük.

1. Legyünk türelmesek

A szerelem nem akkor talál ránk, amikor mi akarjuk, hanem akkor, amikor talán éppen nem is számítunk rá. Legyünk türelmesek, ha még nem találtuk meg álmaink lovagját, és ne vessük bele magunkat egy kapcsolatba csak azért, hogy ne legyünk egyedül. Ez egyikünket sem teszi boldoggá.

2. Ne irigyeljünk másokat

Sok nő irigykedik folyton valakire, pedig ettől nem lesznek boldogabbak. Ellenkezőleg: emiatt csak negatív érzések uralják a lelküket, és idővel megkeserednek. Irigylik mondjuk egy másik nő életét, miközben nem tudhatják, hogyan jutott el odáig, ahol most van, milyen áldozatokat kellett hozni érte, és valójában boldog-e. Jobb, ha a saját életünkre koncentrálunk. Azt gondoljuk végig, mi mindent értünk eddig el, és milyen sok mindenünk megvan. Így rá fogunk jönni, mennyire gazdagok is vagyunk.

3. Hagyjuk a hasonlítgatást

Ha valaki folyton hasonlítja magát másokhoz, akkor hajlamos csak azokat a dolgokat látni, amiben a másik jobb nála. Ám ez nem vezet sehová, mert azt nem vesszük figyelembe, hogy sok mindenben mi vagyunk a jobbak. Ráadásul nincs semmi értelme a versengésnek.

4. Ne fussunk a férfiak után

Sok nő hiszi azt, hogy nagyon kevés olyan férfi van a világon, akivel szép életük lehetne. Ezért gátlás nélkül futnak olyan pasik után is, akiknél erre akár csak halvány esélyt is látnak. Hívogatják őket, vagy mindenféle hírrel bombázzák az e-mail-fiókjukat. Soha ne süllyedjünk erre a szintre! Ha tetszünk neki, ez gyorsan kiderül. És tudjuk, a férfiak szívesen vadásznak, azt viszont nem szeretik, ha rájuk vadásznak.

5. Fogadjuk el a hibáinkat

Sokan sorscsapásként élik meg a hibáikat. Pedig szükség van rájuk, hogy tanulhassunk belőlük, és fejlődhessünk. Tulajdonképpen hálásnak kellene lennünk minden egyes tévedésünkért.

6. Szeressük magunkat

Csak az elég magabiztos ahhoz, hogy jó benyomást tegyen másokra, aki szereti önmagát. Ha tisztában vagyunk a jó tulajdonságainkkal, akkor ez nem is jelenthet problémát. Ez azonban kell ahhoz, hogy rátaláljunk azokra, akik értékelnek, tisztelnek bennünket, és talán belénk is szerethetnek.

7. Higgyünk magunkban

Csak mi tudhatjuk, mit is akarunk valójában. Emiatt hallgassunk a megérzéseinkre, az ösztöneinkre, ha döntést hozunk.

Hallgassunk a tapasztaltabbakra Aki elég okos, az mások hibáiból is képes tanulni

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.