Népe úgy tudja, Kim Dzsongun a világ legszexibb férfija

BLIKK - - Sorozat – A Világ - (Vége)

PHENJAN — Lassan hat éve Kim Dzsongun Észak-Korea vezetője, ám korábban a szabad világ még csak azt sem tudta, hogy létezik. Éppen ezért azt sem tudni pontosan, hány éves, életkorát 31-32 évre saccolják. A Kim dinasztia harmadik, talán legerőszakosabb tagjával ér véget a kommunista diktatúra őrült urairól szóló sorozatunk.

Kim Dzsongun néha úgy viselkedik mint egy elkényeztetett kamasz. Imádja a sajtokat, évente több ezer dollárt költ el ezekre, ennek és a mértéktelen whiskyvedelésének köszönhetően az utóbbi években több mint negyven kilót szedett fel. Nem is beszélve arról, hogy napi több doboz cigit szív el állítólag 12 éves kora óta. A diktátor emiatt komoly egészségügyi problémákkal küzd, cukorbeteg, és a testhőmérsékletét sem tudja megfelelően szabályozni.

Nem csak az evést és az ivást, de a cipőmániáját sem tudja kordában tartani. Kim Dzsongun ugyanis kényszeresen gyűjti a Nike cipőket, amely a kosárlabda iránti szenvedéllyel párosul. Ezek után nem meglepő, hogy az egyik legjobb barátjának Dennis Rodman egykori NBAsztárt tartja, aki többször járt már látogatóban nála.

Miután hatalomra lépett, egyre több érdekesség derült ki az észak-koreai vezérről. Például hogy Bernbe járt iskolába. Pak Un néven látogatta a svájci nemzetközi iskolát, a társai és tanárai úgy tudták, ő az észak-koreai követség kertészének a fia. Mivel az állam polgárai külföldre is csak hatósági kísérettel mehetnek, így az sem volt fura, hogy sosem volt egyedül, mindig volt mellette egy idősebb északkoreai „diák”, akiről később kiderült, Kim Dzsongun testőre volt.

Az iskolában egyszer rajtakapták pornóújságokkal, pedig állítólag a csáberejéről meg van győződve. Pár éve egy amerikai vicclap a világ legszexibb férfijának választotta, amelyet az északkoreai népnek úgy tálaltak, mint a legkomolyabb igazságot. A cikkben külön dicsérték a frizuráját, amelyet a hírek szerint maga Kim Dzsongun vág, mert retteg a borbélytól – hiszen nekik éles pengéjük van.

Ri Szoldzsu személyében Észak-Korea urának van hivatalos felesége is. A hölgyről legalább olyan keveset tudunk, mint magáról a diktátorról, valószínűleg két fontos tudós gyermeke, és korábban egy popzenekarban is fellépett, de ennek minden nyomát megpróbálja eltüntetni a titkosszolgálat,

X Felesége zenei

múltjának nyomait a titkosszolgálat próbálja meg eltüntetni

például a CD-k begyűjtésével és bezúzásával. A párnak valószínűleg két gyermeke van. Blikk-információ

Kötelező imádat

Kim Dzsongun az elődeihez hasonlóan személyi kultuszt épített ki maga

körül

Első páros

Ri Szoldzsu egy időre eltűnt férje mellől, de mostanában újra látni hivatalos eseményeken

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.