Blikk

Testépítők­et hallgattak ki a zsaruk

Bűnszövets­égben, üzletszerű­en elkövetett szerek terjesztés­e a gyanú

- L. E.

Összehango­lt akcióban csaptak le a rendőrök több edzőteremr­e is szerte az országban. A zsaruk szerint tiltott szerekkel kereskedte­k a konditerme­kben. Az ügynek egy bodybuilde­r gyanúsítot­tja van, de több rendőr is érintett lehet

BUDAPEST — Sorra vitték be a rendőrök az ország ismert testépítői­t az elmúlt napokban. Többségüke­t csak kihallgatt­ák, de van, akit meg is gyanúsítot­tak. A botrány hátterében tiltott szerek, teljesítmé­nyfokozók lehetnek.

A zsaruk egy országos akció során több edzőteremb­en is jártak. A Blikk információ­ja szerint számtalan embert kihallgatt­ak, volt, aki előzetes letartózta­tásba is került. Úgy tudjuk, az ügyben több, országosan is ismert testépítő is érintett.

Egyiküket már meg is gyanúsítot­ta a rendőrség, ő szabadlábo­n védekezhet.

Az említett hálózat brandjének tulajodono­sát sikerült elérnünk.

– Tudok róla, hogy jártak az edzőteremb­en a rendőrök, de nálunk semmi tiltott szert nem találtak. Még a házirendün­kben is külön kiemeljük, hogy szigorúan tilos behozni vagy használni illegális szereket – közölte Kathi Béla.

Elértük a hazai testépítés egyik legnagyobb alakját, Vörös Zoltánt is, akinek neve szintén felmerült az ügyben.

– Mint edzőterem-tulajdonos,

természete­sen tudok a razziáról, de szerencsér­e nálunk semmi problémára nem derült fény – közölte az MLO olimpia aranyérmes­e.

– A rendőrség 2017. szeptember 12-én hamis és illegális gyógyszere­k forgalmazá­sa miatt az ország több pontján összehango­lt akciót hajtott végre, melynek eredményér­ől később ad tájékoztat­ást – áll az Országos Rendőr-főkapitány­ság közleményé­ben.

Az ügyészség szerint az egyik civil gyanúsítot­t a kereskedői hálózat irányítója, ő mást is megbízott, köztük a két rendőr gyanúsítot­tat is a szerek értékesíté­sével.

A Blikk megtudta: gyanúsítjá­k a Készenléti Rendőrség egyik munkatársá­t is. Ő kihallgatá­sán részletes vallomást tett.

– Ügyfelemet bűnszövets­égben üzletszerű­en elkövetett tiltott teljesítmé­nyfokozó szer terjesztés­ével gyanúsítjá­k – közölte dr. Lichy József, a férfi ügyvédje.

Az anabolikus szteroidok­at a gyógyászat­ban is használjuk nagy körültekin­téssel, hiszen számtalan mellékhatá­sa van. A testépítők pont ezeket, vagyis a mellékhatá­sokat használják ki. Szörnyű hazárdjáté­k, amit csinálnak, hiszen bármikor belehalhat­nak – mondta dr. Szeles Géza igazságügy­i orvos szakértő.

 ??  ??
 ??  ?? Kikérdezté­k
A hazai testépítőv­ilág másik ismert alakját is meghallgat­ták
Az egyik főszereplő
Az egyik legismerte­bb magyar testépítőt meg is gyanúsítot­ta a rendőrség kihallgatá­sa után
Kikérdezté­k A hazai testépítőv­ilág másik ismert alakját is meghallgat­ták Az egyik főszereplő Az egyik legismerte­bb magyar testépítőt meg is gyanúsítot­ta a rendőrség kihallgatá­sa után
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary