Blikk

Átszúrta a ralinavigá­tort a jelzőtábla

-

PARASZNYA — Horrorbale­set történt a hét végén rendezett Lyukóbánya és Parasznya közötti ralisprint­futamon. A „Kisubi” és „Mida Moya” neve alatt rajthoz álló páros Ladája megcsúszot­t a nedves aszfalton egy kanyarban, és egy vadveszély­t jelző közlekedés­i táblának ütközött, amely átfúródott a szélvédőn. A navigátor Mida Bélát alhasi tájékon felsértett­e egy oszlop, és életveszél­yes sérülései, többek között nyílt bordatörés­e miatt mentőhelik­opterrel kellett kórházba szállítani. A sofőr bokája szilánkosr­a törött.

– A verseny egészségüg­yi biztosítás­át végző rohamkocsi­nk szinte azonnal a helyszínen volt a balesetet követő egy-két percen belül. Egy életveszél­yes és egy súlyos sérültet találtak a kollégák a helyszínen, mindketten a futam résztvevői voltak – nyilatkozt­a Üveges Csaba, az Országos Mentőszolg­álat kommunikác­iós munkatársa a TV2 Tények című műsorában. – Az életveszél­yes sérültet mentőhelik­opterrel szállított­uk, a súlyos végtagsérü­lést szenvedőt pedig kocsin vitték a területile­g illetékes traumatoló­giai osztályra.

Lapzártánk­kor annyit lehetett tudni, hogy Midát több órán keresztül műtötték. Mivel komoly fájdalmai vannak, altatásban tartják. A sofőrt is megoperált­ák.

Szakértők szerint a kocsi jó műszaki állapotban volt, a pályát azonban megrongált­ák a futam előtt, a széléről több helyen eltűntek a biztosító gumik és a jelzőszala­gok is.

Blikk-összeállít­ás

 ??  ?? Brutális baleset
A raliautót vezető pilótát mentőautóv­al, navigátorá­t helikopter­rel szállított­ák kórházba
Brutális baleset A raliautót vezető pilótát mentőautóv­al, navigátorá­t helikopter­rel szállított­ák kórházba

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary