Társával fúlt vízbe a balatoni horgász

Az idősebb pecás ruháit megtalálták, ezért hiszik, hogy barátja után ugrott

BLIKK - - Címlap - B. B.

Csónakban indult horgászni az a két férfi, akiknek holttestét egy nap eltéréssel találták meg a vízimentők Balatonedericsnél. Egyikük kieshetett a ladikból, mire a másik a segítségére siethetett, de a mentőakció tragédiába fulladt. Úgy tudjuk, egy idős helyi orvos vetette magát ismerőse után az alig tízfokos vízbe

BALATONEDERICS — Társával együtt indult horgászni a balatonederecsi O. István (†70), partot azonban már

sosem ért a két pecás. István társa valószínűleg kizuhant a csónakból, mire az idős orvos megpróbálhatta kimenteni a vízből bajba jutó ismerősét, azonban mindketten a Balatonba vesztek.

– Mi kint voltunk, láttuk is őket, akkor még nyugodtan ültek a csónakban. Később értesültünk arról, hogy mi történt – mondta a férfi egyik horgásztársa. Az esetet senki nem látta, de úgy tudni, hogy G. valahogyan megbillenhe- tett, István pedig őt próbálhatta kimenteni. Ezt abból következtették ki, hogy a férfi kabátját és cipőjét később a csónakban találták meg.

– Az idős férfi fitt ember volt, így nem csoda, hogy megpróbált a barátja után menni. Gyakorlott pecás volt, imádott horgászni, ha tehette, délelőttönként kiment a vízre. Most is azért kezdték keresni, mert nem ment be dolgozni délután, ez gyanús lett. Nagyon szomorúak vagyunk, szegénynek a felesége másfél éve halt meg, bele sem merünk gondolni, mit érezhet a fia – mondta a férfi barátja. A doktor hosszú évek óta tagja a helyi horgászegyletnek is, míg G. tavaly lett tag.

– Tavaly vettek nyaralót, amúgy Nógrádban élnek. Szerdán már haza is mentek volna, de olyan jó volt a fogás, hogy még egy napot maradtak – mondta egy utcabeli.

A vízimentők először G. holttestét találták meg, Istvánét pedig másnap emelték ki. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője elmondta, hogy egyelőre nem tudni, mi történt a két férfival.

– Minden eset más és más, látatlanban nem lehet tudni, mi okozta a balesetet – magyarázta Tar Mihály. A szövetség nemrég figyelemfelhívó kampányt indított a horgászok megmentése érdekében, a szóvivő elárulta, hogy ebben az idényben nagyon sokan fulladtak vízbe.

Mentőmellényt akár már 6000 forintért is lehet venni, így nem árt beruházni, mielőtt tényleg komoly bajba kerülnénk.

Veszélyes vizek

A két horgász Balatonedericsnél került bajba, innen indultak pecázni

Gyász

A gyászoló rokonok csütörtökön szintén a helyszínre érkeztek

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.