Már keresi a szövetség Storck utódát

A gyenge vb-selejtezős szereplés után a német focikapitány aligha maradhat

BLIKK - - Címlap - Blikkinformáció

BUDAPEST — Még ki sem rúgta Bernd Storckot (54), de már az utódát keresi a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ). A válogatottat irányító német szövetségi kapitány sorsa jövő héten pecsételődhet meg végleg: a Csányi Sándor (64) vezette elnökség kedden értékeli a tréner munkáját, akivel a nemzeti csapat gyatrán szerepelt a világbajnoki selejtezősorozatban.

Tíz meccsen csak tizenhárom pontot szerzett, vereséget szenvedett Andorrában (0-1), a szintén amatőrökből álló Feröer ellen is botlott idegenben (0-0), s egyáltalán nem volt sansza arra, hogy akár csak megszorongassa a csoportban élen végző Portugáliát és a másodikként pótselejtezős Svájcot.

S hogy ki ülhet a helyére? Amennyiben az éves szinten 1,7 millió eurót (530 millió forintot) kereső, a szövetségben a sportigazgatói állást is betöltő német szakember valóban távozik, a Blikk információi szerint a legnagyobb eséllyel az olasz Marco Rossi (53) vagy a korábbi válogatott Szabics Imre (36)

követheti őt a szövetségi kapitányi poszton.

A szlovák élvonalbeli Dunajská Stredát irányító Rossi mellett szól, hogy ismeri a magyar foci viszonyait, a Honvéddal bajnokságot nyert.

– Ma értesültem arról, hogy szóba került a nevem, teljesen váratlanul ért, nem számítottam

rá. Már az büszkévé tesz, hogy egyáltalán erről beszélnek az

emberek – mondta érdeklődésünkre az olasz tréner. – Eddig semmilyen hivatalos megkeresést nem kaptam az ügyben az MLSZ-től. Érvényes szerződésem van a DAC-cal, de nyitott vagyok a tárgyalásra.

Ha Rossit nem tudja elcsábítani az MLSZ, értesülésünk szerint Storck utóda lehet Szabics Imre (36) is. Az MLSZ választása ebben az esetben felettébb pikáns lenne, mert a német szakember 2015 őszén kirúgta őt a nemzeti csapat stábjából, amelyhez még a korábbi kapitány, Dárdai Pál (41) vitte.

Sőt úgy tudjuk, az is opció, hogy az osztrák Sturm Graz pályaedzőjét Rossi segítőjének nevezik ki.

Döntenek a sorsáról Az MLSZ elnöksége kedden hallgatja meg Storck beszámolóját. A trénernek alighanem távoznia kell

Válogatott múlt Szabics Dárdai mellett már volt másodedző a nemzeti csapatnál, éppen Storck küldte el

Képben van Az olasz Rossi bajnoki címet nyert a Honvéddal, jelenleg a szlovák Dunajská Streda (Dunaszerdahely) edzője

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.