Papadimitriu Athina: Szexuálisan zaklatták a lányomat ¼7

A muvezsno gyemerket egy ismeretlen csokolgatta az egyetemen

BLIKK - - Címlap -

BUDAPEST — Lelkesen készült, de megrázó élményekkel gazdagodott Papadimitriu Athina (63) lánya, miután idén tavasszal felvételizett a Színházés Filmművészeti Egyetemre. A színésznő is a mai napig a hatása alatt van a történteknek, úgy véli, Réka szexuális zaklatás áldozata lett – amely felháborító és megengedhetetlen.

– Régóta bevett szokás,

hogy valamilyen bekiabálással, lökdöséssel a felsőbb éves hallgatók megzavarják az éppen a szövegüket mondó felvételizőket. Réka már a második körös felvételin vett részt, eléggé izgult, egy Shakespearemonológgal készült, amikor egy lány, anélkül, hogy Rékától erre engedélyt kért volna, a színpadra ugrott, és simogatni, csókolgatni kezdte a gyermekemet – mesélte a Blikknek a felháborodott színésznő az

idén tavasszal történteket. – A lányom teljesen lefagyott, természetesen nem volt képes folytatni az előadását.

Papadimitriu Athina az RTL Klub Reggeli című műsorában is mesélt a történtekről, amelyeket csak nagyon nehezen dolgozott fel.

– Réka a zaklatás élménye alól otthon sem tudta kivonni magát, szinte sokkos állapotba került – magyarázta feldúltan a műsorban a színésznő, miután szóba került a Hollywoodot izgalomban tartó Harvey Weinstein-ügy, amelyről lapunk 16. oldalán olvashatnak. – Magából kikelve rohant a fürdőszobába, hogy mint mondta, megtisztítsa magát a fájó érintésektől. Még abból az üvegből sem akart inni, amit a felvételi során használt.

A színésznő szerint ez megengedhetetlen, úgy érzi, nem szükséges ilyen atrocitásoknak kitenni az egyetemre vágyó színészpalántákat.

– Anyaként szexuális zaklatásként fogom fel a történéseket – tette hozzá Athina, megjegyezve, nem szabad, hogy gyakorlattá váljon az ilyen szabadosság. – Szerencsére Rékán mostanában már nem látszik semmi, visszatért minden a rendes kerékvágásba.

Papadimitriu természetesen az esetet követően azonnal az intézmény rektorához fordult, aki megígérte, hogy a kivizsgáltatja az esetet. Megkerestük a Színház- és Filmművészeti Egyetemet, mennyire bevett szokás, hogy hasonló inzultus éri a felvételizőket.

– Az iskola vezetése nem kívánja kommentálni a május 20-án történteket. Sem Papadimitriu Athina, sem a lánya nem tett feljelentést a rendőrségen – válaszolta érdeklődésünkre az egyetem kommunikációs irodájának vezetője, Spilák Klára (51).

X A színművészetire felvételizett a színésznő lánya, ott inzultálta egy hallgató

Dühös

Papadimitriu szerint megengedhetetlen, ami történt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.