Molesztálásért jelentették fel a polgármestert

Hazugságvizsgálót is vállal az érintett nő A nő vallomása szerint a falhoz nyomta, és fogdosta a település első embere

BLIKK - - Politika -

MAGYARORSZÁG — Feljelentette egy magyarországi falu polgármesterét a település anyakönyvvezetője. Az asszony azt állítja: a politikus nemcsak vele, de többekkel is erőszakoskodott, csak ő az első, aki ezt nem hagyta annyiban, és feljelentést tett.

– A mai napig tisztán emlékszem arra a bizonyos napra. Akkor volt a névnapom. Szomorú voltam, mert ez volt az első ünnepem a férjem nélkül, aki nem sokkal korábban halt meg. Az irodámban, a fal mellé tolt asztalomnál dolgoztam, amikor bejött a polgármester, és megjegyezte, hogy látja, nagyon el vagyok mélyülve. Ezután a falhoz szorított, a lábával a combomhoz simult, közben a kezével a hátamat, a mellemet simogatta. Közben annyira szorította az alkarom, hogy azon sérülések is keletkeztek. A szavam is elállt. Szerencsémre bejött egy kolléganőm, így amikor a polgármester másfelé figyelt, össze tudtam szedni magam, és elszaladtam – elevenítette fel a vele történteket az asszony.

– Ezután mérlegelnem kellett, hogy mit tegyek. Tudtam, hogy a feljelentéssel az állásomat kockáztatom, de nem bírtam volna, ha ez újra megtörténik. Világ életemben becsületben éltem, és így szeretnék a későbbiekben is. A polgármester porig alázott. Nem akarok elmenni a faluból, egyedülálló szülő vagyok. Azóta is a polgármesteri hivatalban dolgozom, és mindennap találkozom a zaklatómmal. Csak az igazságszolgáltatásban bízhatok – mondta a nő.

Az asszony ügyvédet fogadott, és feljelentést tett. Az ügyben tegnap volt az első szembesítés. Az asszonyt leültették a polgármesterrel szemben, és felolvasták a rendőrségen tett tanúvallomását. A polgármester a meghallgatás során mindent tagadott.

– Tudtam előre, hogy a szemembe fog hazudni, de azt is tudtam, hogy nekem van igazam. Mégis nagyon nehéz volt lelkileg – folytatta az asszony.

– Az eset után kiderült: a védencem felnőtt lányának nem hosszabbítja meg a szerződését a település óvodája. Ez nemcsak szimplán szexuális zaklatás, de hivatali viszszaélés is – vélekedett dr. Helmeczy László, a nő ügyvédje. – Az ügy rendőrségi szakaszban tart, tanúként hallgatják meg a polgármestert. Az ügyfelem a poligráfos vizsgálatot is vállalja az igazság bizonyítása érdekében.

Megkerestük az érintett polgármestert is, aki annyit mondott: az ügy lezártáig nem kíván nyilatkozni.

Támadás A feljelentő asszony szerint a polgármester a falhoz szorította, és fogdosni kezdte (képünk illusztráció)

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.