Storckkal minden pont 31 millióba került a vb-selejtezőn

Négyszer annyi pénzt kap, mint az elődei

BLIKK - - Sport -

BUDAPEST — Óriási fizetést tehetett zsebre a világbajnoki selejtezők alatt Bernd Storck (54), bár leszerepelt vele a futballválogatott a kvalifikációs meccseken.

Tíz találkozón tizenhárom pontot gyűjtött az együttes, két amatőrcsapat ellen is égett (Andorrától 1-0-ra kapott ki,

Feröeren 0-0-t játszott). (MLSZ): valószínűleg távozik posztjáról, s ahogy arról a Blikk elsőként beszámolt, utóda az olasz Marco Rossi (53) vagy Szabics Imre (36) lehet. Ahogy a szurkolókat, úgy Csányi Sándor (64) elnököt is érzékenyen érintette, hogy a mieink a várakozástól elmaradva teljesítettek.

– Sem a feröeri, sem az andorrai eredmény nem reális, nem ezt vártuk. Meghallgatjuk a kapitány véleményét és beszámolóját. Ezután a megfelelő döntést kell majd meghoznunk – mondta sokat sejtetetően az MLSZ első embere szerdán az M4-nek.

A gyenge produkció annak fényében különösen érdekes, hogy Storck csillagászati öszszeget keres: éves szinten 1,7 millió euró (530 millió) üti a markát, ebből kapitányi munkájáért 1,2 millió euró (370 millió forint) jár, sportigazgatói feladataiért pedig 500 ezer euró (160 millió Ft). Egervári Sándor (67, 2010–2013) és a holland Erwin Koeman (56, 2008–2010) esetében – legutóbb ők irányíthatták teljes Eb- és/vagy vb-selejtezősorozaton keresztül a csapatot – ez az összeg sokkal kisebb volt. 360 ezer eurós (111 millió forintos) éves bérüket figyelembe véve

Storck egy selejtezős pontért több mint a négyszereséhez jutott, mégis rosszabbul teljesített náluk.

Blikk-információ

X A futballválogatott

szövetségi kapitánya

sikertelenül

is nagyot kaszál

Bukás

Bernd Storckkal leégett a csapat a vb-selejtezőkön A szövetségi kapitány sorsáról jövő hét kedden dönt a szövetség

Győzelem

Böde Dániel góljának köszönhetően utolsó mecscsét megnyerte a csapat

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.