Fociblama: van még ennél is lejjebb?

Andorra után Luxemburg is legyőzött minket

BLIKK - - Címlap -

Története legszégyenletesebb évét produkálta 2017-ben a labdarúgó-válogatott, amely júniusban előbb Andorrától (0-1), majd csütörtökön Luxemburgtól (1-2) is kikapott

LUXEMBOURG — Újabb sokkoló pofont kapott a magyar labdarúgó-válogatott, amely Andorra ellen 1-0ra elveszített vb-sejeltező után egy másik miniállamtól, Luxemburgtól kapott ki 2-1-re – ezúttal felkészülési mérkőzésen. Az újabb megalázó kudarc után kijelenthető, 2017 a magyar futball szégyenének éve. Pedig tavaly nyáron a sikeres Európa-bajnoki szereplés után focilázban égett az ország. Azután jöttek a klubok nemzetközi kupakudarcai, egyiknek sem sikerült túlélnie a selejtezősorozatot, a Bajnokok Ligája és az Európa-liga csoportköre is magyar csapat nélkül zajlik.

A legnagyobb égést a válogatott produkálta, egy esztendő alatt a mennyekből a pokolba került, már a nem jegyzett ellenfelek is elverik, mint most Luxemburg.

– Nagyon nagy baj, jó lett volna egy kezdőlökés vagy

Szélesi Zoltánnak egy győztes debütálás, de ez így megint komoly mélypont – összegzett a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs (30) az M4 Sportnak.

– Sokat hibáztunk, ezeket ki kell elemezni, ki kell javítani, nem szabad újra elkövetni – értékelt Szélesi Zoltán (35) megbízott szövetségi kapitány. – Természetesen minden vereség megviseli az embert, így ez is.

Lehet magyarázkodni, de ennél lejjebb már nincsen, szétesett és padlón van a

válogatott. Ezt kár lenne tagadni.

– Ezért kell új szövetségi kapitány... Mit lehet erre mondani? Nagyon csalódott vagyok. Hogy mit vártam? Annál biztosan lényegesen többet, mint amit láthattunk – nyilatkozta Csányi Sándor (64), a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke a Nemzeti Sportnak a találkozót követően. – Hogy új csapatra van-e szükség? Ez nem az én dolgom, ezt már az új szövetségi kapitány feladata eldönteni.

Kérdés, hogy a válogatott irányítását januártól átvevő – a meccsen egyelőre csak megfigyelőként részt vevő belga Georges Leekens (68) lehetetlen küldetésre vállalkozott-e?

– fogadkozott Leekens az M4 Sportnak. – Keményen kell dolgoznunk, hogy előrelépjünk, meg kell érteniük a játékosoknak, hogy jobban kell teljesíteniük, tanulni kell a hibákból.

Blikk-összeállítás

X A vereségnél is

fájóbb, hogy a miniállam

lefocizta

válogatottunkat

Kínos Luxemburg 2-1-re verte csütörtökön a magyar válogatottat felkészülési mérkőzésen Szélesi Zoltán aligha ilyen bemutatkozásról álmodott a válogatott kispadján Tiszta lappal szeretnénk indulni, és hazai pályán természetesen bizonyítani kell a...

Június Andorrában még Bernd Storck irányításával kapott ki a csapat 1-0-ra világbajnoki selejtezőn

Fekete nap Csányi Sándor (balról) MLSZ-elnök a leendő kapitánnyal, Georges Leekensszel nézte a szörnyű vereséget

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.