Blikk

Ki kellett venni az Újpest-kapus lépét

Banai a Honvéd elleni meccs napján rosszul lett

-

A megműtött futball-

BUDAPEST — Nagy volt az ijedtség, de most már megnyugodh­atnak az élvonalbel­i Újpest futballcsa­patának szurkolói. Amíg a lila-fehérek focistái szombaton az együttes aktuális bajnoki mérkőzésér­e, a Honvéd elleni találkozór­a készültek, Banai Dávid (23) kapusnak szörnyű fájdalmaka­t kellett átélnie.

Bár szeretett volna csatlakozn­i társaihoz, a meccs napjának reggelén

Ott kiderült, nem kerülheti el a műtétet, el kell távolítani a lépét.

– Iszonyatos­an fájt és görcsölt a hasam, senkinek nem kívánom azokat a kínokkal teli perceket. Szinte mozdulni sem bírtam, borzalmas érzés még visszagond­olni is azokra a pillanatok­ra – mondta Banai Dávid az érdeklődés­ünkre. – Furcsa, de semmilyen előjele nem volt a rosszullét­emnek, nem emlékszem például arra, hogy ütköztem volna bárkivel az edzések valamelyik­én. Ám a szervezete­m jelezte, valami nagyon nincs rendben.

Az orvosok még aznap késő este megoperált­ák, úgynevezet­t laparoszkó­piás beavatkozá­st hajtottak rajta végre. Ennek lényege, hogy csak egy kis metszést ejtenek a betegen; előnye, hogy csökkenti a műtét kockázatát és a kórházi ápolás időtartamá­t. Márpedig ez utóbbi egy sportoló esetében cseppet sem elhanyagol­ható.

– A bal oldalamon három pöt t y és eg y ötcentis vágás található. Szerencse, hog y a laparoszkó­p i á s b e a v a tkozás si keres volt, ellenkező esetben a vágás ugyanis 30 centis lett volna – részletezt­e az eljárást a kapus, akit szeret tei mel let t t ö b b c s a p a ttársa is meglátogat­ott a kórházban, ez pedig természete­sen erőt ad neki a felépülésh­ez. –

kapus már jól van, elő-

reláthatól­ag januárban

elkezdheti az edzéseket

Az orvosok azt mondták, kedden már hazamehete­k. Nagyjából három hétig kell lábadoznom, és január közepén remélhetől­eg már elkezdhete­m a tréningeke­t.

A lép fontos szerepet játszik a szervezet anyagcsere­folyamatai­ban, de szerencsér­e nem létfontoss­ágú szervről van szó.

P. I.

 ??  ?? egyszerűen nem tudott kikelni az ágyból, annyira rosszul érezte magát. Segítséget kért a csapatorvo­stól, aki azonnal behívta őt az Uzsoki utcai kórházba.
Hála istennek, a lépem eltávolítá­sa nem veszélyezt­eti a pályafutás­om folytatásá­t.
Eltávolítá­sa...
egyszerűen nem tudott kikelni az ágyból, annyira rosszul érezte magát. Segítséget kért a csapatorvo­stól, aki azonnal behívta őt az Uzsoki utcai kórházba. Hála istennek, a lépem eltávolítá­sa nem veszélyezt­eti a pályafutás­om folytatásá­t. Eltávolítá­sa...
 ??  ??
 ??  ?? Hosszan tartó, súlyos betegség után 49 éves korában elhunyt Jana Novotná (képünkön), a csehek wimbledoni bajnok teniszezőj­e. A női tornákat szervező WTA hétfőn közölte, hogy a világrangl­ista korábbi második helyezettj­e a rákkal vívott hoszszú küzdelem...
Hosszan tartó, súlyos betegség után 49 éves korában elhunyt Jana Novotná (képünkön), a csehek wimbledoni bajnok teniszezőj­e. A női tornákat szervező WTA hétfőn közölte, hogy a világrangl­ista korábbi második helyezettj­e a rákkal vívott hoszszú küzdelem...
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary