Mától focivébé: szurkoljon velünk!

Mától Oroszországra figyel az egész világ X Minden idők legdrágább futballtornáján Brazília és Németország a favorit

BLIKK - - Címlap -

MOSZKVA — Mától egy hónapon át Oroszországra figyel a világ: ma a megnyitóval (M4 16.30) és a házigazdák Szaúd-Arábia elleni mérkőzésével megkezdődik a földkerekség egyik legjelentősebb sporteseménye, a labdarúgó-világbajnokság. Ez lesz minden idők legdrágább vb-je, a vendéglátók mintegy 17 milliárd eurót (5413 milliárd forintot) költöttek a rendezésre.

– Oroszország mindent elkövetett annak érdekében, hogy az eseményt ne érhesse kifogás. Biztosítottuk a szükséges forrásokat, első osztályú létesítményekben léphetnek majd pályára a csapatok – mondta Vlagyimir Putyin (65) orosz elnök.

A vébén részt vevő válogatottak játékosainak értéke garanciát jelenthet arra, hogy talán minden eddiginél színvonalasabb tornát láthatunk:

összesen 10,3 milliárd eurót (3275,4 milliárd forintot) ér a 32 gárda kerete. Kiemelkedik az ötszörös aranylabdás argentin Lionel Messi (30) és a brazil Neymar (26), őket fejenként 180 millió euróra (57,2 milliárd forintra) tartja a transfermarkt.de szakportál.

Amellett, hogy az ötszörös világbajnok braziloknál játszik a két legértékesebb focista egyike, a fogadóirodák őket tartják a legesélyesebbnek a végső győzelemre – 5-szörös szorzója van a sikerüknek, a németeknek 5,5, a spanyoloknak 7-szeres az oddsuk. Brazília ráadásul a közösségi médiában is

tarol: az Instagramon a brazil focistáknak összesen 194 millió követőjük van, megelőzve a 146 millió „lájkolóval” rendelkező Portugáliát, Argentína ebben az összevetésben 140 millió követővel harmadik.

– Megvannak a képességeink ahhoz, hogy diadalmaskodjunk a világbajnokságon. Nagyon elégedett vagyok azzal, amit a felkészülési meccsek során nyújtottunk. Egyértelműen az első hely a célunk – jelentette ki Neymar, aki súlyos sérülésből épült fel a tornára. – Szerencsére február óta volt elég időm, hogy rendbe jöjjek. Százszázalékos állapotban vagyok, jó formában várom a vébét. Blikk-összeállítás

Rajt A Luzsnyiki stadionban lesz a megnyitó és a vb első meccse

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.