Lánya még elbúcsúzott Paudits Bélától

A színészt 68 éves korában érte a halál, agyi infarktust követően

BLIKK - - Címlap -

BUDAPEST — Szerda délután, tíz nap után feladta a küzdelmet Paudits Béla (†68) szervezete a János Kórház neurológiai osztályán – tudta meg a Blikk. A Jásza Maridíjas művész június 3-án lett rosszul budai otthonában, agyi infarktussal szállították kórházba. Jobb oldala lebénult, és beszélni sem tudott. Állapota az elmúlt tíz napban nem javult, lélegeztetőgépre volt kapcsolva. Barátai és ápolója látogatta, fogták a kezét és beszéltek hozzá, ezzel próbálták tartani benne a lelket. A Blikk úgy tudja, évek óta nem látott lányát, Emíliát még megvárta, többre nem jutott ereje.

– Béla meghalt, a lánya értesített – tudtuk meg Paudits gondozójától a szomorú hírt.

Lapunk információja szerint a színművész lánya sokáig nem tudott bemenni édesapjához, hiszen egyedül volt otthon pici fiával. Az elhunyt művész bár sosem találkozott unokájával, magában Márkocskának becézte a fiút. Lapunknak éppen egy évvel ezelőtt azt nyilatkozta, ha fizikailag jobban lesz, akkor nagyon szeretne vele találkozni. Ez a vágya már nem teljesült, és cicája is árván maradt, aki jó barátja és bizalmasa volt a hétköznapokban, amit betegágyához láncolva töltött az utóbbi években. Mielőtt kórházba került, azt kérte gondozójától, hogy hívasson elő egy közös fotót róla és a macskáról. A kép már keretezésre várt, de már nem ért be hozzá a kórházba.

Paudits környezetében az elmúlt napokban sokan reménykedtek, hogy hamarosan felépül és hazatér. Voltak még tervei, márciustól folyósították neki a művészjárulékot, ami az évek óta tartó nélkülözésből segítette ki.

– Nem sok, de be tudom osztani – mondta egy hónapja a Blikknek Paudits, aki ugyan sokszor nyilatkozta, hogy meg akar halni, az utóbbi időben mégis jobb kedve volt.

Egészségi kálváriája gyomorfekéllyel kezdődött, amit megoperáltak, ám a seb elfertőződött. Onnantól bizalmát vesztette az orvosokban, nehezen engedte, hogy megvizsgálják, és a felmerülő műtétekbe sem egyezett bele. A csontsoványra fogyott Paudits több mint négy éven keresztül szenvedett az erős fájdalmaktól.

– Mélységesen lesújtott a halálhír, de a Főnök dönti el, kinek, mikor kell mennie. Biztos, hogy nagy szükség volt már rá odafent egy varietében – mondta Lajsz András mixer, Paudits Béla jóbarátja.

– Nagyon fáj, hogy elment. Számomra Béla több volt mint pályatárs, egy évfolyamra jártunk, és sok évadot dolgoztunk együtt a Madách Színházban – mondta fátyolos hangon a Blikknek Székhelyi József (71), aki lapunktól értesült a szomorú hírről. – Rendkívüli képességű karakterszínész volt kivételes énektudással, amellyel világklaszszis lehetett volna, ha nem törik el benne idő előtt valami. Mély részvétem nemcsak a családnak, hanem az egész szakmának – mondta a színművész. Sz. B.–Sz. Zs.

Gyász

Még találkozott a lányával a kórházban

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.