Végighallgatta barátja, ahogy Vikit (†17) elgázolták

A mozdonyvezető hiába dudált, a lány egyszerűen nem vette észre, hogy érkezik a szerelvény

BLIKK - - Címlap - L. E.

A szemtanúk szerint a lánynak többen kiabáltak, hogy álljon meg, de hiába

GÖD — Szörnyű tragédiáról beszél most mindenki a Pest megyei Gödön, ahol egy fiatal lányt elgázolta a Budapestről érkező vonat. Viktóriának (†17) esélye sem volt a túlélésre. A mozdonyvezető fékezett és dudált, amikor a lány a sínra lépett, mit sem hallott, mert fülhallgató volt a fülében.

– Szerda délután történt ez a borzalom, most is képtelen vagyok elhinni – mondta a Blikknek Tibor, aki a tragédia pillanataiban éppen a megállóban volt, így közelről nézte végig, ahogy Viktóriát elüti a beérkező vonat.

– Torkom szakadtából ordítottam neki, hogy vigyázzon, mert jön a vonat, de ő nem reagált, csak telefonnal a kezében jókedvűen lépkedett egyenesen a halálba. Mintha csak ebben a percben történt volna, úgy hallom a fülemben a csattanást, amit néma csend követett – sírta el magát Tibor, akit azóta is rémálmok gyötörnek, képtelen másra gondolni.

Lapunk több szemtanúval is beszélt, akik ott voltak a tragédia pillanatában. Mindanynyian egybehangzóan állítják, hogy a lány fejhallgatót használt, arra koncentrált, ezért sétálhatott gyanútlanul a vonat elé. Pedig az itt lakók pontosan tudják, hogy ez kifejezetten veszélyes vasúti átjáró, ahol csak nagyon óvatosan és körültekintően érdemes közlekedni, voltak már rémisztő esetek.

– Már több baleset is történt, a vonatok nagyon gyorsan jönnek, nem ritka hogy 100 kilométer/órás sebességgel. Sajnos a sínpályának csak egy rövid része látható be, ezért érdemes kétszer is körülnézni – vélekedett egy középkorú nő.

A Blikk beszélt a fiatal lány egyik ismerősével, aki állítja: Viktória a tragédia előtt egy jóbarátját köszöntötte meg születésnapja alkalmából telefonon.

– Igen, én is így tudom – mondta Viki családjának egyik jó ismerőse, amikor arról kérdeztük, hogy valóban a jókívánságok tolmácsolása közben érte a cukrásznak tanuló fiatal lányt a teljesen váratlan és értelmetlen halál.

− Nagybeteg édesanyjával és két testvérével élt Viki, az édesapja, úgy tudom, szintén komoly betegségei miatt egy intézetben van. Nagyon kedves lány volt. Viki még suliba járt − árulta el a család egyik jó ismerőse.

A Blikk információja szerint Viktória édesanyja sokkot kapott, amikor megtudta, hogy imádott lányát soha többé nem ölelheti magához, mert végzetes baleset érte. A rendőrség vizsgálja az esetet.

Utolsó hívás

A 17 éves Viki egyik barátjával beszélt Semmit nem hallott Szemtanúk beszámolója szerint még a vonat éles dudájára sem kapta fel a fejét a fiatal lány

Helyszín A megrázó baleset helyszínét órákig rendőrök vizsgálták

Hiába üvöltött Tibor torka szakadtából üvöltött a lánynak, hogy álljon meg. A férfi végignézte a tragédiát

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.