Nejével ünnepel az ártatlan Oszter

A színész állítja, örökre megbélyegezték az üggyel

BLIKK - - Címlap - Csatári Henriett

Megszületett az elsőfokú ítélet Oszter Sándor és társai perében: a bíró egyedül a színészt mentette fel, az indoklás szerint nem követett el bűncselekményt. Oszter ennek ellenére háborog, és állítja, őt meghurcolták, és már sosem mossa le magáról azt a bélyeget, amit az ügy hagyott rajta. A felmentést pedig a hét végén, családi körben ünnepli majd, a Balatonra utazik feleségével és lányával

A bíró szerint bár Oszter ellentmondásokba keveredett, mégsem bűnös

BUDAPEST — Több mint másfél évnyi hercehurca után tegnap reggel nem jogerősen felmentette a bíróság Oszter Sándort (69)! A színész késve érkezett a Budapest Környéki Törvényszékre. Reggel ugyanis dugóba került, ezért már korán kavarodást okozott a tárgyaláson, szünetet kellett elrendelni.

Bár a bíró maga mondta el, hogy a színész többször nem volt szavahihető és következetes, valamint súlyosan ellentétes tartalmú vallomásokat tett korábban, bizonyítottság és bűncselekmény hiányában felmentették a befolyással üzérkedés vádja alól. Oszter láthatóan megkönnyebbült, ám nem hazudtolta meg önmagát. Többször megszakította a bíró indoklását, megjegyzéseket tett, ha valamit máshogy látott, mint a bíró.

– Örülök, hogy pozitív ítélet született. Én ide járok már másfél éve. Tudják, mennyi pénzembe kerül nekem ez? Ki fizeti ezt meg nekem? Kitől kapom meg a pénzemet? Ezt kérdezem én! Megkapom, amit az utazásért fizettem? Dehogy... Ám nem perelek be senkit, eleget jártam most bíróságra, elegem van. Nagyon sok a veszteségem, de össze se számoltam – mondta a tárgyalás végén Oszter, aki arra is kitért, hogy az ügyészség állítása szerint mennyit kapott a bűncselekményből. Ő azonban ebből semennyit sem látott.

– 25 millió, ennyit kellett volna kapnom a vádirat szerint. Engem meghurcoltak, és ez a bélyeg mindig rajta marad. Ezentúl úgy említenek majd, hogy Oszter, aki benne volt ebben az ügyben. Le nem mosom magamról – mondta megtörten a színész.

Az ügyész fellebbezett a döntés ellen, kérte a színész bűnösségének megállapítását, valamint büntetés kiszabását, míg Oszter ügyvédje tudomásul vette az ítéletet. A tárgyalás ősszel folytatódik a Fővárosi Ítélőtáblán.

Annyi biztos, hogy a színész a tárgyalás után Diósjenőre ment pihenni, a hét végén pedig a családjával ünnepli a felmentő ítéletet balatoni házukban.

– Győzött az igazság! Várom már, hogy lássam Sándort. Jönnek Szandriék a hét végén, együtt ünneplünk majd – mondta a Blikknek a színész felesége, Failoni Donatella, aki nem volt jelen a tárgyaláson.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.