Valóra váltották gyerekkori vb-álmukat

Ma már Kane, Griezmann és Carvajal is példakép

BLIKK - - Sport -

Részletek: www.eumet.hu MOSZKVA — Példaképeik nyomdokába lépnének a focivébé új sztárjai. Mintegy másfél évtizede még az angol Harry Kane (24), a francia Antoine Griezmann (27) és a spanyol Daniel Carvajal (26) is csak álmodott arról, hogy egyszer képviselheti hazáját a vébén, Oroszországban azonban már bemutatkozhatnak a legrangosabb futballtornán.

Kane 2005-ben egy iskolatársával, Katie Goodlanddel (24) együtt az angol csapatkapitánnyal, David Beckhammel (43) fotózkodott. Az akkoriban 12 éves srác a világ egyik legjobb támadója lett, de nemcsak ő, hanem a fotón látható lány is ott lesz a vb-n: a futballista menyasszonyaként, a közös lányukkal, Ivy Jane Kane-nel, ráadásul Katie már a szíve alatt hordja második gyermeküket. S hogy még teljesebb legyen a focista boldogsága, ő viselheti a kapitányi karszalagot.

– A célunk, hogy agresszívan és bátran futballozzunk a tornán, ezt a mentalitást próbáljuk meghonosítani a csapatnál – nyilatkozta Kane. – Biztosan lesznek nehezebb pillanataink, de támadó szellemben kell játszanunk és gólokat lőnünk. Van, aki úgy kezdi el a viadalt, hogy ne kapjon ki, ezáltal paszszívvá válik, de mi meg akarjuk nyerni az első találkozónkat, aztán a másodikat, majd ezzel a hozzáállással menetelnénk tovább.

Griezmann 1998-ban még a világbajnoki aranyérmes együttes tagjainak aláírására vadászott kisiskolásként, s egy riportban büszkén sorolta azoknak a legendáknak a nevét, akiknek autogramja felkerült a labdájára. Jelenleg a spanyol Atlético Madrid gólvágója, a legnagyobb klubok versengenek érte, még a világbajnokság alatt is az tart lázban mindenkit, vajon hová igazol.

– Sajnálom, tudom, rengetegen azt várták, de ez nem az a nap, amikor nyilvánosságra hozom a döntésemet – mondta Griezmann a keddi sajtótájékoztatóján, így továbbra sem tudni, marad-e az Atléticónál.

A városi rivális Realhoz tartozó Daniel Carvajal gyerekként két klubikonnal fotózkodott, akik a vébéken is sztárok voltak. Az argentin-spanyol Alfredo Di Stéfano (†88) és a spanyol Emilio Butragueno (54) is motiválta. Blikk-összeállítás

23

24

24

22

24

24

24

23

25

22

25 X Régen közös fotóra vagy aláírásra vadásztak, ma már ők is futballsztárok

Kedden teljessé vált a spanyol válogatott kerete, ugyanis ismét a társaival edzhetett Daniel Carvajal, aki még a Bajnokok Ligája döntőjében sérült meg. A focista két hetet hagyott ki, de tegnapelőtt már csatlakozhatott a nemzeti csapat tréningjéhez.

Harry Kane (jobbra) és Katie Goodland David Beckhammel: a két gyerkőc azóta boldog pár, Kane pedig sztár lett Híres előd Alfredo Di Stéfano nyomdokaiba lépne Daniel Carvajal – a srácból klasszis lett Gyűjtés Antoine Griezmann kilencesztendősen az...

Újra edzhet

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.