Vébére jutottak a kézisek

BLIKK - - Sport -

VESZPRÉM — Nagy izgalmak után, de kijutott a magyar férfikézilabda-válogatott a januári olimpiai kvalifikációs világbajnokságra, miután az idegenbeli 29-24-es sikerét követően a szerdai visszavágón Veszprémben 26-22-re kapott ki Szlovénia csapatától.

– Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen remek munkát végeztek a játékosok, a magyar férfi-kézilabdázás jövője szempontjából nagyon fontos sikert arattunk. Az idegenbeli ötgólos siker ellenére tudtam, hogy itthon is nagyon nehéz csata elé nézünk – mondta a veszprémi mérkőzés után a svéd Ljubomir Vranjes (44) szövetségi kapitány.

A magyar csapat többször is vezetett, azonban a második félidőben előnybe kerültek a vendégek, s az izgalmas hajrában sem változott a játék képe. Három és fél perccel a vége előtt már három góllal vezetett Szlovénia, amely végül néggyel nyerte meg a viszszavágót, de 51-50-es összesítéssel a mieink jutottak ki a világbajnokságra.

– Nagyot küzdöttünk attól függetlenül, hogy kikaptunk négy góllal. Gratulálok mindenkinek, aki ebben részt vett. Ez a párharc a magyar kézilabda egyik ünnepe volt! – nyilatkozta a hétgólos Lékai Máté (29), a találkozó egyik hőse. Blikk-információ

Öröm

A magyar csapat a vb-bronzérmes szlovénok ellen harcolta ki a világbajnoki szereplés jogát

Vezér

Lékai hét gólt szerzett. Bár a csapat 26-22-re kikapott a szlovénektől, összesítésben a mieink voltak a jobbak

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.