Sokat segít a megemelt díj

BLIKK - - Politika -

SZATYMAZ ‒ Értő fülekre talált a civilek követelése: a kormány január elsejétől egységesen 100 ezer forintra emeli a beteg gyermekek után járó ápolási díjat. Az érintett szervezetek azt szerették volna elérni, hogy a hozzájárulás mértéke elérje az aktuális minimálbér összegét, ez 2022-re valósul meg.

Horváth Anikó (47) nagyon örül az ápolási díj emelésének, amit a halmozottan sérült lánya, Fanni (17) után kap.

– Rengeteg pénz megy el például utazásra, hiszen Fannit csak autóval lehet szállítani, a tömegközlekedés ki van zárva, sajnos nem jelent megoldást. Nagyon sok nehézségen mentünk keresztül, de az elmúlt időszakban sokat javult a helyzetünk – mesélte a Blikknek a szatymazi anyuka.

– Úgy látom, hogy azok a csalá- dok, amelyek önellátásra képtelen gyermekről gondoskodnak, nagyon nehéz helyzetben vannak. Szeretnénk az ő terheiket csökkenteni, illetve elismerni, honorálni, amit ők tesznek a gyermekekért. Csak az tudhatja igazán, hogy milyen nehézségekkel, küzdelemmel jár egy ilyen ember ellátása, aki maga is érintett benne. Rengeteg áldozatot hoznak az ilyen családok. Fontos, hogy megbecsüljük ezeknek az embereknek

Hiszen nehéz is lenne megmondani, hogy melyik önellátásra képtelen fiatal gondozása nehezebb – mondta lapunknak Novák Katalin (41), az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Blikk-információ

Jól jön Horváth Anikó halmozottan sérült lányát, Fannit neveli. Az édesanya nagyon örül az ápolási díj emelésének a munkáját, hiszen sokszor emberfeletti erővel teszik, amit kell. Fontos változás, hogy nem lesz különbség a juttatások tekintetében.

Tehermentesítés Novák Katalin szerint honorálni kell azokat, akik nehéz helyzetben vannak

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.