Farkasszemet néznek Tarlóssal

BLIKK - - Politika -

BUDAPEST — Fel kell készülnie Tarlós Istvánnak (70), olyan sok kihívója akadt hirtelen a jövő évi önkormányzati választáson. Elsőként Puzsér Róbert (43) műsorvezető jelentkezett ellenfélként. A tévéből, rádióból ismert megmondóember bevallottan nem legyőzni akarja Tarlóst, hanem csak arra kérte a budapestieket, hogy szavazzanak a „sétáló Budapest tervére", a mostani szmogban fuldokló vasbeton Budapesttel szemben.

Az MSZP korábbi főpolgármester-jelöltje, Horváth Csaba (48) is kihívná Tarlóst. Ehhez azonban az MSZP tervei szerint előválasztást kellene tartani, amelyen eldőlne, kit tartanak legalkalmasabbnak Tarlóssal szemben.

– Szabaddá tesszük Budapestet, és visszaszerezzük a főváros pénzét, önállóságát, csökkentjük a levegő szennyezettségét – vázolta az elképzeléseket Horváth Csaba.

A Párbeszéd társelnöke, Karácsony Gergely (43) is elindulna az előválasztáson, és véget vetne annak, hogy értelmetlen látványberuházásokra menjenek el a pénzek.

Demszky Gábor (66) korábbi főpolgármester pár héttel korábban egy interjúban latolgatta, hogy függetlenként talán ismét beszállna a politikába, ha lesz mögötte intellektuális és tárgyi erő, és jönne vele a a régi csapata.

A parlamentben egy képviselővel jelen lévő Magyar Liberális Párt sem maradhatott ki a meccsből, saját főpolgármester-jelöltet indítanak ők is. Sermer Ádám célja „a főváros önállóságának és függetlenségének megerősítése, Budapest modernizálása és gazdasági fellendítése”. V. J. Z.

Puzsér Róbert független „Budapest ma egy élhetetlen város, aminek nincs arculata, belefulladunk a szmogba, nincs elég zöld felület és nincsenek valódi közösségi terek.” Tarlós István főpolgármester „Ha Soros Györgynek 88 évesen még nemzetközi ter vei vannak, akkor nekem is lehetnek ambícióim 70 évesen.” Sermer Ádám Liberálisok „Egy 21. századi, információs technológián alapuló világváros megteremtésének programját ajánljuk a választóknak.” Horváth Csaba MSZP „Szabaddá tesszük Budapestet, és visszaszerezzük a főváros pénzét, önállóságát. Ezenkívül csökkenteni fogjuk a levegő szennyezettségét is.”

Karácsony Gergely Párbeszéd „Többet termelnek a budapestiek, mint amennyit visszakapnak, ráadásul értelmetlen látványberuhásárokra költi el a kormány a pénzt.”

Demszky Gábor független „Öt választáson indultam és ötször nyertem. Elhiheti, most is tudom, mit kellene csinálni. Meg kell ölni a fenevadat.”

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.