Sürgősségin vizsgálták, másnap holtan esett össze a kisdiák

Az iskola lépcsőjéről zuhant le a tízéves fiú, a fejét ütötte be

BLIKK - - Aktuális -

NYÍRMADA — Kórházban kell ápolni, annyira összetört lelkileg a nevelőanyja annak a kisfiúnak, akit egy fejsérüléssel szerda este még hazaengedtek a sürgősségi osztályról, azonban csütörtök reggel rosszul lett, és meghalt.

Az RTL Klub Híradójának értesülései szerint a lábát fájlalta, és a fejét is beütötte. Robit (†10) nem az édesszülei nevelték: kiemelték eredeti családjából, és kishúgával együtt nevelőszülőnél helyezték el. Nevelőanyja, aki maga is nevelési tanácsadóként dolgozik, példásan gondoskodott a testvérekről. A baleset hallatán azonnal orvoshoz vitte Robit, ahonnan a sürgősségire irányították őket. Ott megvizsgálták, és hazaengedték a gyereket. Másnap reggel már készülődött az iskolába, amikor a fürdőben rosszul lett, és összeesett.

– Kijöttek a mentők, a rendőrök. Minket is kikérdeztek, mit tudunk a családról, én csak jót tudtam mondani. Ez a testvérpár a harmadik, amelyik az aszszonynál nevelkedik, és nagyon szépen bánik velük. Egy nagylánya van, egyetemen tanul szociális munkásnak – fejtegette Kohanocki Andrásné, Margit néni, az egyik szomszéd, aki hozzátette: a nevelőt sokkolták a történtek, annyira összeomlott, hogy most kórházban van.

Ottjártunkkor a házuk üresen állt, csak a kutyájuk nézett ki szomorúan az ablakon.

Robi iskolájában is sokat beszélnek a történtekről:

Az igazgatónő a vizsgálat lezártáig nem akart nyilatkozni a történtekről.

Úgy tudjuk, a kisfiút felboncolják, és hétfőre lesz meg a vizsgálati eredmény.

– Sajnos léteznek ilyen hirtelen halálesetek fejsérülés után, az úgynevezett szubdurális hematóma, tehát az agyburok alatti szivárgó vérzés miatt. Ennek kezdetben nincs tünete, azonban a vérömleny egyre jobban fokozza az agynyomást, és 1-2 nap múlva hirtelen beékelődik, majd hatalmas bajt okoz – fejtegette dr. Bense Tamás orvos.

Kerestük a Szabolcs-SzatmárBereg

X Nevelőanyja összeroppant a tragédiától, Robika társai mécsesekkel emlékeztek

Az iskolában vizsgálatot indítottak, hogy kiderüljön, mi történt. Az igazgatónő ennek lezártáig nem kívánt nyilatkozni Emlékeznek A kisdiák iskolája előtt mécseseket gyújottak társai, így emlékeztek

Félénk A mentett őzgida eleinte bizalmatlan volt gondozójával szemben

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.