Törölték az Operaház öt amerikai előadását

BLIKK - - Sztárok És Sztorik -

NEW YORK — Kedvezőtlen fordulat: öt előadását lefújta a Magyar Állami Operaház abból a tizenháromból, amelyet az amerikai turnéja során meghirdetett.

A Blikk információi szerint a színháznak nem volt más választása, az amerikai szakszervezetek ugyanis nem engedik a túlórát a díszletépítő munkásoknak és a műszaknak, magyar kollégákat pedig egyáltalán nem alkalmazhatnak az előadásokon.

– Valójában öt előadást kellett törölnünk. Az oka ennek valóban az amerikai szakszervezetek által diktált rendkívül magas műszaki költség és különös működési metódus, amely Európában teljességgel szokatlan – erősítette meg információnkat Oláh András, az Opera kommunikációs projektvezetője.

Az öt előadás lemondása azonban maximum presztízsveszteséget jelent, anyagit nem.

– Az Opera nem veszít ezen, hanem spórol, hiszen így a számolt műszaki költség felét kell kifizetnünk – írta válaszában Oláh, aki hozzátette: így is különleges turné lesz az amerikai, hiszen először szólal meg a Bánk bán másik kontinensen, és először játssza a Kékszakállú herceg várát magyar társulat Amerikában.

Nem is beszélve az Opera zenekarának Carnegie Hall-beli hangversenyéről, azon ugyanis néhány magyar szám erejéig Plácido Domingo operaénekestenor is dirigálja az együttest, aki még soha nem vezényelt a világ egyik legpatinásabb koncerttermében.

B. P.

Fellépés Noha néhány előadás elmarad, a legfontosabbat, amelyen Plácido Domingo is fellép, megtartják

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.