Börtön a balhés focistáknak

BLIKK - - Sport -

MOSZKVA — Minden bizonnyal rácsok mögött tölti az elkövetkező két hónapot az orosz labdarúgóválogatott két tagja, Alekszandr Kokorin (27) és Pavel Mamajev (30), miután hétfőre virradóra részegen súlyosan bántalmaztak egy sofőrt és egy kormányhivatalnokot, ráadásul minderről videófelvétel is készült.

Az orosz élvonalbeli Zenit, valamint a Krasznodar focistáját kihallgatták a moszkvai rendőrségen, majd december 8-ig elrendelték előzetes letartóztatásukat. Az ítélethirdetésre ebben az időszakban kerül sor, a két játékos öt évig terjedő szabadságvesztést kaphat.

A tárgyaláson Kokorin és Mamajev is elmondta, megbánták tettüket és nagyon szégyellik magukat, azonban a focikarrierjük valószínűleg véget ért.

– Ez teljes mértékben elfogadhatatlan és sportemberhez nem méltó viselkedés, amely az egész orosz futballt rossz fényben tünteti fel. Ha a játékosok nem tudják bizonyítani ártatlanságukat, akkor soha többé nem szerepelhetnek a válogatottban – mondta Pavel Kolobkov (49) sportminiszter.

A Zenit undorítónak nevezte Kokorin viselkedését, és már el is tüntette az ő nevével ellátott termékeket, a Krasznodar pedig már kezdeményezte Mamajev szerződésének felbontását. Utóbbit az ág is húzza, a felesége egy nyilvános üzenetben jelentette be, elválik tőle az eset miatt.

A két focistának várhatóan más klubnál sem lehet jövője, ugyanis az orosz liga örökös eltiltást kért rájuk. Blikk-információ

Mosoly Az őrizetbe vétel után Alekszandr Kokorin még mosolygott – a rácsok mögött aligha jó a kedve

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.