Egy lépésre az F1-től Schumacher fia

Mick a Forma–3-ban lehet bajnok Hockenheimben X Nagy kérdés, hol folytatja pályafutását a következő évben a kis Schumi

BLIKK - - Sport -

HOCKENHEIM — Már csak

egy hajszálnyira van attól a legendás német autóversenyző, Michael Schumacher (49) fia, Mick (19), hogy megnyerje a Forma–3-as Európa-bajnokságot, és ezzel hatalmas lökést kapjon a karrierje.

A sorozatból már csak egy hétvége van hátra, amit a németországi Hockenheimringen tartanak. Mick Schumacher előnye jelenleg 49 pont az összetettben, ami jelentős, de nem behozhatatlan, mivel a három futam alatt még 75 pontot lehet szerezni. Azt a Prema Powerteam fiatal pilótája is jól tudja, közel van a bajnokság megnyeréséhez, ráadásul ezt hazai közönség előtt érheti el.

– Habár a szezonzárón fogunk részt venni, és ragyogó esélyeim vannak a címre, csak az előttem álló versenyre fogok összpontosítani,

mielőtt megtenném a következő lépést. Minden más jön majd magától – fogalmazott óvatosan a kis Schumi.

A Forma–1 sportszakmai igazgatója, Ross Brawn (63), aki korábban a Ferrarinál együtt dolgozott a hétszeres világbajnok Michael Schumacherrel, úgy véli, Mick karrierjében az F2 lenne a következő logikus lépés. Persze akad, aki ezt máshogy látja. Lance Stroll (19) a két évvel ezelőtti F3-as Európa-bajnoki címe után egyből a királykategóriába került át, és úgy gondolja, ezt Mick is megtehetné.

– Nem hiszem, hogy létezik általánosságban jó vagy rossz döntés. Viszont

ha F1-es lehetőséget kapsz, szerintem élned kell vele.

Persze az is igaz, hogy a pilóták eltérő módon viselkedhetnek ugyanabban a szituációban, minden versenyző másképp éli meg a helyzeteket – mondta Stroll, aki jelenleg a Williams F1-es pilótája.

A 2013 decemberében súlyos síbalesetben agykárosodást szenvedő Michael Schumacher fia sosem tagadta, szívesen lépne édesapja nyomdokaiba.

– Mindig versenyezni akartam, gyorsnak és mindenkinél jobbnak lenni. Az édesapám is nagy hatással volt

rám, ő a példaképem – mondta korábban Mick, aki rengeteget tanult tőle. – Figyeltem, ő hogyan intézi a dolgait, és átgondoltam, én mit tudok tanulni ebből. Nagy szerepe volt a vezetési stílusom kifejlesztésében is. M. Sz.

Nagy előny Mick Schumacher előnye 49 pont, a hét végi három futamon összesen 75 szerezhető. Közel van a sikerhez Példakép Mick sosem tagadta, hogy példaképe az édesapja, Michael Schumacher

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.