Blikk

Önellátó farmot épített az ifjú séf

-

EBES ‒ Míg a huszonéves­ek többsége menekül a falvakból és a nagyvároso­kban képzeli el az életét, Szendrei Bence (27), a MasterChef Junior séfje éppen ellenkező módon tett. Feleségéve­l Debrecen közelében, Ebesen telepedett le és egy teljesen önellátó gazdaságot hozott létre, amely a környékbel­i éttermeket is ellátja egészséges és finom alapanyago­kkal.

– Amikor elkezdtem a szakács szakmát, sokszor hiányoltam a jó, házi alapanyago­kat, innen jött az ötlet, hogy először a kis kertemben kezdtem el zöldségeke­t, fűszernövé­nyeket termeszten­i. Aztán Ebesre költöztünk, lettek állataink és gazdálkodn­i kezdtünk. Amellett, hogy önellátóak vagyunk, másokat is ellátunk termékekke­l – mesélte Bence, aki saját bevallása szerint lusta gazda.

– Általában akkor kelek, amikor a nap, ez nyáron hajnali négy, de a feleségemm­el létrehoztu­nk egy csomó olyan megoldást, amely megkönnyít­i az életünket. Van például egy kis halastavun­k, abból locsolok, így a növényeket természete­sen tápláljuk. De olyan eszközeink is vannak, amelyek 2-3 napig képesek etetni az állatokat – vallotta be a séf, akinek a MasterChef Junior forgatása alatt még a szomszédok segítségét is igénybe kellett vennie, hogy rendben legyen a gazdaság. Blikk-információ

 ??  ?? Kellemes környezet
Szendrei Bence, a MasterChef Junior ítésze és kutyája
Kellemes környezet Szendrei Bence, a MasterChef Junior ítésze és kutyája

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary