Blikk

Hamilton már most világbajno­k lehet

- P. Z.

AUSTIN — Jelesre vizsgázhat az Egyesült Államokban Lewis Hamilton (33). A négyszeres Forma–1-es világbajno­k brit pilóta már vasárnap, az Amerikai Nagydíjon, három futammal a szezon zárása előtt megszerezh­eti ötödik vébécímét. És ehhez még csak nyernie sem kell az austini pályán.

– Fantasztik­us érzés, hogy ilyen közel állunk a csapat és az egyéni vb-trófeához. Ám még száz pontot lehet szerezni az idényben, vagyis óva intek mindenkit attól, hogy előre

Amíg van esélye, a Ferrari nem adja fel, ebben egészen biztos vagyok – próbált óvatoskodn­i a Mercedes versenyzőj­e, de nyilvánval­ó, innen már nem veszítheti el a küzdelmet.

Az első tíz helyezett versenyző 25, 18, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2, 1 pontot kap futamonkén­t, az éllovas Hamilton 67-tel, míg a Mercedes 78-cal gyűjtött többet legnagyobb riválisáná­l, a második helyezett Sebastian Vettelnél (33) és a Ferrarinál. A legutóbbi négy viadalt megnyerő címvédő ráadásul uralja Austint: az eddigi hat GP-n ötször diadalmask­odott, míg Vettel egyszer.

– Nyilvánval­óan tisztában vagyunk azzal, hogy milyen kecsegtető pozíciót foglalunk koncentrál­unk, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki az amerikai hétvégéből.

Sikere esetén a brit utolérheti az F1-es örökrangso­rban az argentin ikont, az ötszörös világbajno­k Juan Manuel Fangiót (†84), és még közelebb kerülhet a németek legendájáh­oz, a hétszeres első Michael Schumacher­hez (49). Ezt igyekszik megakadály­ozni Vettel.

Teljesen egyértelmű, muszáj rizikót vállalni ahhoz, hogy versenyben maradjak

– nyilatkozt­a az ugyancsak négyszeres vébéelső. – Amíg van sanszunk, küzdünk tovább, s bizakodunk.

X A Mercedes versenyzőj­e ötödik egyéni

vb-trófeájáér­t hajt

a nagydíjon

 ??  ?? Ikon
Lewis Hamilton 2008, 2014, 2015 és 2017 után győzhet újra a Forma–1-es vébésoroza­tban
ünnepeljen.
Esélyes
A Mercedes brit versenyzőj­e az eddigi hat austini futamból ötöt megnyert
Ikon Lewis Hamilton 2008, 2014, 2015 és 2017 után győzhet újra a Forma–1-es vébésoroza­tban ünnepeljen. Esélyes A Mercedes brit versenyzőj­e az eddigi hat austini futamból ötöt megnyert

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary