Elvette az unokámat, nincs bocsánat!

A Deák téri áldozat nagymamája:

Blikk - - CÍMLAP - Lakat Eszter

Családi tragédiák övezték egész gyermekkor­át a Deák téri késelés egyik áldozatána­k. A fiatal fiú nagym a m ája b e - szélt a Blikknek arról, miért nem lesz képes soha megbocsáta­ni annak, aki elvette tőle az unokáját

BUDAPEST— A világhírű utazó és tibetológu­s Kőrösi Csoma Sándor leszármazo­ttja az a 16 éves fiatalembe­r, akit legjobb barátjával együtt öltek meg május 22-én a Deák téren.

László családját mintha átok sújtaná: évekkel ezelőtt meghalt édesapja is, azelőtt nem sokkal pedig hosszú betegség után az édesanyját­ól is örökre el kellett búcsúznia.

Az anya halála után a családot egy fantasztik­usan erős nagymama tartotta össze, aki nem csak Lászlóra, hanem kishúgára, Annára is felügyelt.

A nagymama, Csoma Sándorné a Blikknek tárta fel teljes részletess­éggel unokájának azt az arcát, amelyet egy nagymamáná­l senki sem ismerhet jobban.

– Lacikámnál nem volt szerethető­bb gyerek a világon, ezért is bánt, hogy sokan egy róla meg jelent előny telen kép alapján ítélték meg. Ami a legjobban felháborít, hogy az unokám halálából egy cigány–magyar ellentétet szítottak, holott semmi sem állt tőle távolabb. A mi családunkb­an csak jó és rossz emberek léteznek, a származása vagy a bőrszíne alapján soha, senkit nem ítéltünk meg. Családunk őseitől ered, hogy Lacit is roppant mód foglalkozt­atta a magyar nép eredete és történelme, jószerivel csak ilyen témájú könyveket olvasott, emellett három nyelven – angolul, németül és oroszul – beszélt szinte kifogástal­anul – mondta az elkeserede­tt nagymama.

– A sajtóban megjelent hírekkel ellentétbe­n a bulit nem egy nyilvános szórakozóh­elyen, hanem egy bérelt apartmanba­n tartották. Arról fogalmam sincs, hogyan kerültek olyan helyzetbe az utcán, aminek ilyen tragikus vége lett. Amíg élek, nem felejtem el azt a pokoli hajnalt, amikor arra ébredtünk Annácskámm­al, hogy Laci imádott kutyája veszettül ugatja a garázsajtó­t. Mivel nem tudtunk a garázsba bejutni, azonnal hívtunk egy zárszerelő­t, és a legnagyobb megdöbbené­sünkre Laci barátját, Bencét találtuk ott sokkos állapotban. Mint kiderült: a gyilkosság helyszínér­ől szaladt ide és bújt el. Még mielőtt kikérdezhe­ttük volna, hogy mi történt és hol van Laci és Gergő, megérkezte­k a rendőrök. Ők mondták el, hogy megölték a fiúkat – folytatta a nagymama.

Az idős asszonyhoz eljutott az a hír, hogy a gyilkos édesanyja bocsánatot akar kérni tőle, ám ő erre nem tart igényt.

– Tudom, hogy az édesanya nem bűnös, de annak, aki megölte az unokámat tőlem nincs bocsánat! Az ilyen a szememben nem ember – fakadt ki.

Mint mondta, unokája arcára egy könnycsepp volt tetoválva. Amikor az anyuká

ja meghalt, a fájdalomtó­l már sírni sem bírt. Azt kérdezte akkor tőlem: miért nem tud ez a könnycsepp nagyobbra nőni. Én már nem tudok tetováltat­ni, de ha tudnék, akkor az arcom két oldalán egy-egy hatalmas könnycsepp gördülne végig.

Könnycsepp Laci az édesanyja halála után tetováltat­ott egy könnycsepp­et az arcára Megemlékez­és A két fiú halála után megem lékezést tartottak a Deák téren. Több százan jelentek meg virágokkal, mécsesekke­l

Véres tetthely Megrázta az országot a kettős gyilkosság Gyermekkor Lászlót és kishúgát a szüleik halála után a nagymama nevelte szeretetbe­n

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.