Olcsóbban is autózhatnánk

Régiós csúcson a gépjárművek forgalomba helyezési költsége

Heves Megyei Hirlap - - Címlap - Diószegi József kozpontiszerkesztoseg@mediaworks.hu

Idehaza több százezer forinttal magasabb egy személyautó forgalomba helyezési költsége és az áfája, mint a környező országokban. Volna mit lefaragni ebből, s mint azt Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette, a kormány is kész erről tárgyalni. A forgalomba helyezéskor a vásárlónak először is meg kell fizetnie a regisztrációs adót.

Ezt egy soktényezős táblázat alapján számítják ki. A teher járművenként különböző, de nagyban függ attól, hogy dízel-, benzinvagy hibrid hajtású a gépkocsi. A motor hengerűrtartalma, az autó környezetvédelmi besorolása is befolyásolja az adó mértékét. Emellett be kell fizetni a forgalomba helyezési illetéket, ki kell váltani az autó törzskönyvét, forgalmi engedélyét, és el kell készíttetni a rendszámot.

Csak ezek összességében negyvenezer forintba kerülnek egy átlagos alsó középkategóriás jármű esetén – mondta a Világgazdaságnak Erdélyi Péter, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) elnöke.

Ausztriában és Romániában is sokkal kisebb egy autó forgalomba helyezési költsége, mint Magyarországon, vagyis lenne mit lefaragni. Igaz, azzal a büdzsé járna rosszul. MAGYARORSZÁG Idehaza több százezer forinttal magasabb egy személyautó forgalomba helyezési költsége és az áfája, mint a környező országokban. Volna mit lefaragni ebből, s mint azt Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette, a kormány is kész erről tárgyalni.

A forgalomba helyezéskor a vásárlónak először is meg kell fizetnie a regisztrációs adót. Ezt egy soktényezős táblázat alapján számítják ki. A teher járművenként különböző, de nagyban függ attól, hogy dízel-, benzin- vagy hibrid hajtású a gépkocsi. A motor hengerűrtartalma, az autó környezetvédelmi besorolása is befolyásolja az adó mértékét. Emellett be kell fizetni a forgalomba helyezési illetéket, ki kell váltani az autó törzskönyvét, forgalmi engedélyét és el kell készíttetni a rendszámot.

Csak ezek összességében 140 ezer forintba kerülnek egy átlagos alsó középkategóriás jármű esetén – mondta a Világgazdaságnak Erdélyi Péter, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) elnöke. Mindezekért az MGE számításai szerint Ausztriában átszámítva csupán 59 ezer forintot kell fizetni. Németországban pedig mindössze 8400 forintot visz el a forgalomba helyezés költsége, de még Romániában is sokkal kevesebbet, mintegy 30 ezer forintot kell befizetni az eljárás során.

Az említett 140 ezer forint azonban csak az egyik költségelem, amely az autó vásárlójától az állam zsebébe vándorol. Emellett az Európa-rekorder 27 százalékos áfát is meg kell fizetni, ami egy nettó 15 ezer euró értékű, 4,5 millió forint körüli autó után Magyarországon meghaladja az 1,25 millió forintot, a többi említett országban viszont nem éri el az egymilliót sem. Az MGE számításai alapján Ausztriában 930 ezer, Németországban 880 ezer és Romániában is csak 930 ezer forintnyi öszszeg az áfatétel.

Mindent egybevetve tehát nálunk egy átlagos alsó középkategóriás jármű alapára után körülbelül 1,4 milliós pluszköltséget számítanak fel, míg Ausztriában kevesebb mint egymillió forintot. Németországban ez a tétel nem éri el a 900 ezer forintot, a Romániában fizetendő 950 ezer forint is alatta marad a miénknek. Némileg ellensúlyozza az említett hazai költségeket, hogy nálunk a kötelező biztosítás díja viszont alacsonyabb a szomszédos országok tarifáihoz képest. Bár nem tekinthető a forgalomba helyezés költségének, de sok esetben „kötelező” költségelem az autópálya-használati díj is, ami viszont Magyarországon drágább, mint a régióban, Németországban például nincs ilyen tétel, illetve most készülnek bevezetni.

Összegezve tehát: bőven lenne még mit lefaragni az autók forgalomba helyezési költségeiből.

A rendszám kiváltása csak egy a számos húzós adminisztrációs kiadás között

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.