Disznótoros ünnepi fényben Makláron

Heves Megyei Hirlap - - Megyei Körkép -

MAKLÁR Szépen fogytak a Röfi-logós findzsák, amelyekbe a szervező hat civil szervezet sátrában Részeg, illetve Józan Röfijegyekért mérték a forralt bort, a teát, illetve a gyerekeknek Röfi Forró Csokit mértek szombaton Makláron, a hagyományos Röfi Fesztiválon. Az ünnep fényét az idén egy hét méter magas ezüstfenyő, s a kivilágított rendezvénytér is emelte.

Hanuszik Csaba polgármester a Hírlapnak elmondta: igyekeztek valamennyi maklári adventjét fényesebbé tenni, így most már nem csak a falun átvezető út, de valamennyi utca kapott kisebb-nagyobb karácsonyi díszkivilágítást.

Egyébként idén is, mint tavaly három mázsa felett volt az a hízó, amelyet hajnalban azért vágtak le, hogy délután a kilencedik Röfifesztivál vendégei ne maradjanak éhesek. Hatszáz-hatszáz adag hurka és kolbász sült ki estére, s a friss disznótorosért hoszszú sorok kígyóztak a falu rendezvényterén.

A katolikus szentmisére a helyi Mikulás is ellátogatott, s a második adventi gyertya meggyújtása után a rendezvénytéren a maklári óvodások fogadták a fehérszakállút kis műsorral. G. R.

Galéria: heol.hu

Fényárban a rendezvénytér

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.