Megölték a kaukázusi iszlamista f 、 terroristát

Heves Megyei Hirlap - - Tetthely-tv-műsor - Mediaworks-összeállítás kozpontiszerkesztoseg@mediaworks.hu

Több tucat ártatlan civil élete száradt a lelkén az iszlamista terrorfőnöknek, akit most likvidált a tikosszolgálat Oroszországban. MOSZKVA Megölték szombaton az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet észak-kaukázusi csoportjának, a Vilájat Kavkaznak számos oroszországi támadásért felelős vezetőjét – közölte az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB). Az FSZB vasárnap hajnalban közzétett közleménye szerint a terrorszervezethez kötődő, Dagesztánban székelő csoport vezetőjét, az 1981-ben született Rusztam Magomedovics Aszelgyerovot, más nevén Abu Muhammadot és belső körének négy tagját egy különleges művelet során a dagesztáni főváros, Mahacskala közelében, Talgi településén ölték meg. A terrorista vezér kiiktatásával végződő akciónak nincsenek sem civil, sem hatósági áldozatai.

Az orosz hatóságok szerint több terrortámadás mellett Rusztam Aszelgyerov állt a 2013. december 29-én, a volgográdi pályaudvaron elkövetett öngyilkos merénylet, valamint az egy nappal későbbi, egy trolibusz ellen végrehajtott robbantás mögött. A véres merényletekben több mint 30 ember vesztette életét. Az FSZB hozzátette: Aszelgyerov egyike volt azoknak a szélsőségeseknek, akik 2014-ben elsőként fogadtak hűséget az Iszlám Államnak.

A főként Irakban és Szíriában tevékenykedő terrorcsoport vezetői 2015 júniusában jelentették be, hogy Aszelgyerov vezetésével létrehozták a Vilájat Kavkaz nevű szervezetet Oroszországban.

Sok részlet nem szivárgott ki az akcióról, de az biztos, hogy végeztek a terroristák vezetőjével

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.