Boldog karácsonyt kertbarát olvasóinknak!

Heves Megyei Hirlap - - Kerteljünk! - Nagy Szabolcs

HEVES MEGYE A szobanövényekről, a téli időszakra figyelve, érdemes tudni, hogy nagyon kedvező számukra, ha az elsárgult, elszáradt leveleket és az elnyílt virágokat idejében eltávolítjuk, de a tanácsunk az, hogy március elejéig semmi esetre se ültessük át a növényeinket!

Ha a télikertben, a szobában igen sok cserepes virágunk van, akkor fagymentes órákban egy rövid szellőztetésre igen előnyösen reagálhatnak. A növények átnézése közben persze figyeljünk oda mindenképpen az esetlegesen megbújó rovarkártevőkre is (levéltetű, pajzstetű, liszteske stb.), amik ellen télen is védekeznünk kell.

Végezetül az év utolsó Kertünk rovatában szeretném megköszönni minden kedves kiskerttulajdonosnak, kertészkedőnek és olvasónak, hogy ebben az esztendőben is segítették a munkámat a kérdéseikkel és a sok-sok pozitív viszszajelzésükkel. Önök nélkül én sem tudnék adni szaktanácsadást! Nem utolsó sorban szeretném megköszönni a Heves Megyei Hírlapnak a lehetőséget, hogy a Kerteljünk! rovatot létrehozta a kiskerttulajdonosok nagy örömére.

Kívánok a következő évre rovaroktól és gombabetegségektől mentes, bő termést hozó hónapokat!

Abban a reményben búcsúzom az évtől, hogy a téli hónapok után újra indulhat az öszszeállítás, a leghasznosabb tippekkel, kertbarát ötletekkel.

Mindenkinek kívánunk kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új évet!

Nagy Szabolcs szakértő

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.