Meglepetések az Angyalműhelytől

Heves Megyei Hirlap - - Megyei Körkép - J. H.

EGER Az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolájának Angyalműhely nevű adománygyűjtésén – amely december 18-án ért véget – végül 250 csomagot és két mázsa tartós élelmiszert jegyezhettek fel a szervezők. A már negyedik sikeres jótékonysági akció eredménye leginkább az oktatási intézményben tanuló diákok és a szüleik által felajánlott játékokból, könyvekből és tanszerekből, tartós élelmiszerekből, ruhaneműből állt össze. Ezeket az Angyalműhely lelkes önkéntesei készítették elő a szállításra.

Az adományokkal megrakodva indult el Sándor Józseffel, a gyakorlóiskola igazgatójával az élen az adományokat a rendeltetési helyekre eljuttató különítmény, a diákok képviseletében Kaló Gittával és Tóth Mártonnal. A moldvai szórványban élő, magyarok lakta települések közül ebben az esztendőben az önkéntesek a Somoska, Lábnyik, Magyarfalu, Pokolpatak, valamint Kostelek településeken élő kisiskolásokat látogatták meg, s adták át nekik az öszszegyűlt ajándékokat.

Ahogy a gyakorlóiskola közleményéből kiderült, volt helység, ahol már számítottak a delegáció érkezésére, de olyan is, ahová váratlanul érkeztek az egriek, ám mindenhol kitörő örömmel fogadták őket. Az iskola arról számol be, hogy az egyik helyen éppen betlehemes műsor próbáját tartották, amikor hirtelen betoppant az ajándékokat hozó egri csapat. A találkozás igazán megható pillanatokat hozott mindanynyiuk számára.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.