Ezermilliárdos az emelkedés

Hevesben bővült az ipar termelése, országosan viszont csökkent

Heves Megyei Hirlap - - Heves Megye Gazdasága -

Országosan ismét alacsonyabb maradt az előző évihez képest az ipari termelés, de megyénkben továbbra is magasabb, mint tavaly októberben. Az ősz közepén megyénkben tovább nőtt az ipari cégek kibocsátása, s 108,9 milliárd forinttal ismét rekordot ért, ez majdnem 14 százalékos emelkedés egy év alatt. Az első tíz hónapban nagyjából nyolc százalékkal termeltek többet az iparvállalatok Hevesben, s négymilliárd híján elérték az ezermilliárd forintot. Régiós viszonylatban szintén emelkedés volt az első tíz hónapot és októbert tekintve is, az utolsó mért hónapban a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerint 4,6 százalékos volt a bővülés.

Országos szinten októberben az ipari termelés volumene 2,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Az első tíz hónapban az ipari kibocsátás 1,1 százalékkal nőtt. Míg az export összességében közel egy százalékkal gyarapodott, októberben négy százalékos elmaradást mutatott. A belföldi kereslet visszaesett.

A KSH szerint az egy alkalmazásban állóra jutó ipari termelés 1,3 százalékkal mérséklődött, miközben öttagú cégeknél a létszámnövekedés 2,7 százalék volt.

A Visontai Hőerőmű is jócskán hozzájárult a ipar előrelépéséhez

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.