Téli sportok paradicsoma

Átlagosan 40–45 centiméteres hó várja a téli sportok szerelmeseit Kékestetőn. Már december közepe óta hibátlan, síelésre alkalmas hóréteg fogadja a látogatókat a 900 méter hoszszú I-es sípályán. Ezen a hétvégén pedig beindítják a II. számú csákányos felvo

Heves Megyei Hirlap - - Címlap -

KÉKESTETŐ A nagy hideg kedvez a téli sportok szerelmeseinek hazánkban is. Mint azt Klausmann Viktortól, a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány elnökétől, Kékestető sajtókommunikációval foglalkozó szakemberétől megtudtuk, az I-es sípályán 40–45 centiméteres, hibátlan hórétegen csúszhatnak a síelők 900 méteren. Az elmúlt napokban ezt hat hóágyú duzzasztotta fel, természetes utánpótlás is esett.

– E hétvégén a II. számú csákányos felvonót is elindítjuk, ami Magyarországon egyedülálló, mert hazai sípályákon sehol nincs duplacsákányos felvonó. Legközelebb Ausztriában és Szlovákiában van ilyenre lehetőség – tudatta Klausmann Viktor, aki azt is elmondta: december közepén elindult a Kékestető mobilapplikáció is, ami azonnali képet mutat a sípályákról: négy webkamera mutatja az aktuális helyzetet. Kedvezményeket is igénybe vehetnek, akik használják az alkalmazást. Hetente más akciók érvényesíthetők: ingyenes parkolás, de térítésmentesen fel lehet menni a toronyba is.

A szakember hozzátette: több logisztikai megoldást is alkalmaztak, így például 70 új parkolóhelyet létesítettek a sípálya bejáratánál. Kényelmesebbé, biztonságosabbá tették Kékestető elérhetőségét.

– Emlékeim szerint már évek óta nem nyithattuk meg a síszezont december 23-án, ezért is volt unikális a tavalyi esztendő, nagyon örülünk, hogy egyre többen döntenek úgy, Kékestetőre jönnek síelni. A síházban elég felszerelés várja a bérlőket, továbbá síoktatóink kis csoportos, azaz 4–5 személyes oktatást is vállalnak. Filozófiánk az, hogy ennél több, már gyermekmegőrzésnek számítana – fogalmazott Klausmann Viktor. SZ. E.

Javulnak a körülmények Kékestetőn. Ott síelni jó, ha elég nagy mennyiségű a hó

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.