Fel is gyújtatta volna nevelt fiát

Heves Megyei Hirlap - - Címlap -

Egy tavaszi éjszakán egy apa, a saját fiával együtt, a községben több helyszínen is ütötte-verte a nevelt fiát, s még azt is tervbe vették, hogy felgyújtják a 27 éves fiatalembert. Az apának és vér szerinti csemetéjének súlyos bűntények vádjával kell majd szembenéznie a bíróságon. Minderről a pénteken kiadott sajtóközleményében dr. Szalóki Zoltán megyei főügyész tájékoztatta a Hírlapot.

A féltestvérek azt az estét Kömlő egyik szórakozóhelyén töltötték, ahol a vád szerint a fiatalabb fivér gitárzenével szórakoztatta a vendégeket. Később a jelenlévőkbe bele is kötött. A bátyja, a nevelt fiú ezt megelégelte, s hazaküldte őt. A felszólított ifjú elhagyta az ivóhelyet, de forrt benne a düh.

KÖMLŐ, EGER Csaknem fél óra eltelte után azonban egy egyméter hosszúságú farúddal a kezében tért vissza a rokon, meglehetősen indulatosan. Akkor a szórakozóhelyen még nem történt különösebb atrocitás, ráadásul úgy tűnt, hogy béke van a féltestvérek között, hiszen a zárórát követően együtt indultak el, hogy hazaballagjanak. Útközben azonban ismét összevesztek, s egyre nagyobb vita bontakozott ki közöttük, ami végül is, a vádirat szerkesztőjének a megfogalmazása szerint tettlegességhez vezetett.

A vádindítvány a továbbiakban – a nyomozás adatai és a vizsgálat alapján – azt tartalmazza, hogy a korábban a kocsmából hazaküldött fiú – a későbbi másodrendű vádlott – hirtelen megütötte családtagját, s egyetlen komoly ökölcsapással eltörte a nevelt fiú állkapcsát. Ezután pedig hazament az apjához – a majdani elsőrendű terhelthez –, s nála még be is panaszolta a bátyját, vagyis a nevelt fiút.

A papa annyira felháborodott a saját fiúgyermeke szavait hallva, hogy vele együtt azonnal kocsiba ült, s elindultak a sértett keresésére. Hamarosan rá is bukkantak a faluban. Amint meglátták őt az utcán, kiszálltak a személygépkocsiból és szitkokkal árasztották el. Ez sem volt elég, az elsőrendű vádlott háromszor arcon is ütötte a már amúgy is sebesült, törött állú áldozatot.

Ezt követően mindhárman visszatértek az otthonukba. Ám még a lakásban sem csillapodtak le a kedélyek, hiszen a nevelőapa felkapott egy kannát, amiből gázolajat locsolt a nevelt fiára, közben pedig – ahogy a vádindítvány tartalmazza – azt kiabálta a saját édes fiának, hogy gyújtsa fel a fivérét. Ez azonban szerencsére végül is nem történt meg, mert a sértett valamiképpen akkor el tudott előlük még szaladni.

A családfő viszont – folytatódik a vádiratban – utánament, s már az utcán haladtak, amikor a dühöngő papa egy kiscsákánnyal szemből úgy fejen vágta a nevelt fiút, hogy annak azonnal beszakadt a koponyája. A 27 éves fiatalembernek akkor már láthatóan olyan súlyosak voltak a sérülései, hogy ki kellett hozzá hívni a mentőt. Mielőtt azonban a szakértő segítők a helyszínre érkeztek volna, az apa rátett egy lapáttal: csúzlival még csavarokat lövöldözött a sértett felé, s azok közül az egyikkel mellkason találta, amivel neki repesztett bőrsérülést okozott.

– A Heves Megyei Főügyészség a nevelőapát, az elsőrendű vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja – tudatta lapunkkal dr. Szalóki Zoltán. – A sértett féltestvérével szemben súlyos testi sértés bűntettének elkövetése miatt emelt vádat a vádhatóság. A megyei főügyészség az apa esetében végrehajtandó, míg a másodrendű terhelt esetében próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

A nem mindennapi kömlői családi viszály ügyében első fokon az Egri Törvényszék büntetőtanácsa hozza majd meg az ítéletet. Sz. Z.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.