Fejlesztenék a sódombot

Gazdag programkínálattal hívogat a turisztikai desztináció a Gyógyvizek Völgyébe

Heves Megyei Hirlap - - Címlap -

A megyeszékhely környéki települések közül talán a leggazdagabb programkínálatot az Egerszólát, Egerszalók, Demjén hármas, azon belül is a Gyógyvizek Völgye TDM kínálja 2017-ben. Az egész évre elkészült program-összeállításuk 16 meghatározó rendezvényt tartalmaz. A helyi TDM szerkesztette kínálat nyitórendezvénye a február 18-ára tervezett, nagy népszerűségnek örvendő Egerszalóki Boros-toros lesz.

EGERSZALÓK A megyeszékhely környéki települések közül talán a leggazdagabb programkínálatot az Egerszólát, Egerszalók, Demjén hármas, azon belül is a Gyógyvizek Völgye TDM kínálja 2017-ben. Az egész évre elkészült program-összeállításuk 16 meghatározó rendezvényt tartalmaz. A helyi TDM szerkesztette éves kínálat nyitórendezvénye a február 18-ára tervezett Egerszalóki Boros-toros lesz. Ezután gyakorlatilag két–három hetes rendszerességgel követik egymást az események, zárni pedig a december 2-től 23-ig tartó Adventi Udvar rendezvénysorozattal zárnak.

Az önkormányzattól származó információ szerint hamarosan továbbfejlesztik az úgynevezett Sáfránykert hagyományőrző és rendezvényközponti részét a Norvég alapból nyert pénzek segítségével. Egyebek között a rendezvényközpontban folyamatosan megtekinthető lesz a Szalókról készült 3D-s film is. Az természetes, hogy a turisztikai programok mára a térség meghatározó jellemzőjévé váltak, s tavaly pedig gyógyhely minősítést nyert el az Egerszalóki Sódomb és környezete. Számos jel mutat arra, hogy itt is lehetőség nyílhat további fejlesztésekre. S. S.

Két–három hetente terveznek erre az esztendőre programokat, köztük lesz a sódomb is

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.