Tizenhét évig vezette az óvodát

Ünnepi hangversenyen adták át a díszpolgári címet

Heves Megyei Hirlap - - Megyei Körkép -

TENK Balla Kálmánné lett 2016-ban Tenk község díszpolgára. A díszpolgári címről szóló elismerést – amit a képviselő-testület szavazott meg – a település ünnepi hangversenyén vehette át.

Szopkó Tamás polgármestertől megtudtuk: Incike néni 1975-től, a helyi óvoda megalapításától, 1992-ig volt az intézmény vezető óvónője. A rengeteg vezetői feladat mellett, a gyermekek felé is mindig szeretettel, odafigyeléssel fordult. Az óvodában eltöltött 17 év alatt a falu sok-sok gyermekét nevelte szépre, jóra.

– A kollégáival is mindig emberséges kapcsolatot ápolt. Megértő volt mindenki gondja, baja iránt, s ha tudott, mindig segített. Fontosnak tartotta a fiatalabb kollégáinak szakmai támogatását is – fogalmazott így a település polgármestere. Az oklevél és az emlékplakett átadáson Szabó Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője is részt vett.

Szopkó Tamás a helyi fiatalok nevelése kapcsán kiemelte azt is: a 2017/18-as tanévtől kezdve kettő, jelenleg 8. osztályos tanuló élvezheti az Arany János Tehetséggondozó Program előnyeit, ha felvételt nyernek a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumba. SZ. E.

Incike nénit Szopkó Tamás (virággal) és Szabó Zsolt is köszöntötte

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.